پیوند استخوان در ایمپلنت دندان

بروز شده در تاریخ ۵ اسفند ۱۴۰۲

پیوند استخوان فک

حتما تا به حال راجع به پیوند استخوان در ایمپلنت دندان شنیده یا خوانده اید. در این مقاله قصد داریم، در مورد پیوند استخوان جهت ایمپلنت دندان با شما عزیزان صحبت کنیم.

شاید این سوال برای شما مطرح شود که چه زمانی نیاز به انجام این رویکرد درمانی داریم؟ در پاسخ به این سوال باید بگوییم که این روش همیشه انجام نمی شود و در صورتیکه دندانپزشک معالج شما، تشخیص دهد که به علت بیماری پریودنتال یا هر عامل دیگری استخوان فک و استخوان دندان شما دچار آسیب شده باشد، از این روش درمانی استفاده می کند. ازعوامل دیگری که باعث تخریب استخوان می شوند، می توان دیابت نوع دو، عفونت شدید لثه یا پوکی استخوان را نام برد.

حتما در صورت ابتلا به هر بیماری زمینه ای یا سایر بیماری ها دندانپزشک خود را از شرایط جسمانی تان آگاه کنید. هر چه دندانپزشک بتواند اطلاعات بیشتری از شرایط کنونی شما داشته باشد، بهتر می تواند شما را در جهت انجام درمان های دندانپزشکی راهنمایی کند.

پس دیگر جای نگرانی وجود ندارد چون افرادی هم که دچار تخریب استخوان در دهان شده اند می توانند با عمل بازسازی استخوان، صاحب دندان جدید شوند و همچون قبل از زندگی خود لذت ببرند.

یکی دیگر از اقداماتی که مانع از دست دادن دندان شما می شود، مراجعه به موقع به مطب دندانپزشکی جهت انجام معایعات شش ماهه است. چنین اقدامی باعث پیشگیری از ابتلا به بیماری های دهان و دندان و نیز درمان به موقع می شود.

استخوان فک آسیب دیده یا تخریب شده نیاز دارد تا ابتدا بازسازی و ترمیم شود تا بتواند ایمپلنت را پس نزده و به راحتی در دهان قرار گیرد. در نتیجه پیوند استخوان برای کاشت دندان، جهت چنین ترمیمی بسیار به فرد کمک می کند.

در مقالات قبلی اشاره کردیم که ایمپلنت از ماندگاری و استحکام بالایی برخوردار است. اما در شرایطی که استخوان فک آسیب دیده بدون انجام پیوند استخوان، نمی توان انتظار نتیجه خوبی داشت.

کاربرد های پودر استخوان

کاربرد های پودر استخوان 

پودر استخوان، در جهت صحیح انجام گرفتن جراحی ایمپلنت توسط دندانپزشک انجام می شود. گاهی پیش می آید که به دلیلی استخوان فک دچار آسیب شده، تخریب شده و تحلیل می رود. در این صورت، دندانپزشک از یک روش درمانی جایگزین استفاده می کند تا بتواند دندان ایمپلنت را برای شما کار بگذارد. پودر استخوان می تواند از استخوان فرد مراجعه کننده یا سایر افراد و حتی استخوان حیوانات به صورت داربستی از جنس هیدراکسی آپاتیت حیوانی باشد.

وقتی استخوان فک تحلیل رود یا اینکه از ارتفاع کافی جهت ایمپلنت برخوردار نباشد، دندانپزشک از روش پودر استخوان ایمپلنت استفاده می کند. این روش باعث می شود تا استخوان از دست رفته جایگزین مناسبی پیدا کند و فرد از فواید ایمپلنت استفاده کند.

متاسفانه بعضی از افراد فکر می کنند که وقتی استخوان فک آن ها از بین رفته و دندان خود را از دست داده اند یا به دلیل وجود مشکل پوکی استخوان یا سایر بیماری ها و عوامل، دندان طبیعی آن ها در خطر لق شدن قرار دارد و زود یا دیر دندان خود را از دست می دهند باید تا همیشه با جای خالی دندان خود بسازند.

بیشتر این دسته از مراجعین عزیز، به دلیل اینکه دچار بیماری های دیگری مثل دیابت (ایمپلنت برای افراد مبتلا به دیابت) یا بیماری پوکی استخوان هستند، این باور اشتباه را دارند و خود را از تجربه روش های درمانی نوین بی بهره می کنند. درصورتیکه باید به آن ها بگوییم اصلا جایی برای ناامیدی وجود ندارد و این عزیزان نیز به مانند سایر افراد می توانند صاحب دندان یا دندان های جدید شوند. لبخند زیبا حق همه ما است و علم نوین روز، این خدمات درمانی را به راحتی در اختیار ما گذاشته است.

برای انتخاب بهترین دندانپزشک برای ایمپلنت دندان به این صفحه رجوع کنید.

پودر استخوان در درمان های دهان و دندان کاربردهایی دارد که در ادامه به بررسی این موارد می پردازیم:

  • یکی از کاربردهای پودر استخوان، حفظ ساکت دندان خارج شده است. این اتفاق معمولا در بروز ضربه های شدید در هنگام بازی های ورزشی یا بروز حوادث رخ می دهد. استفاده از این روش، می تواند مانع از خروج دندان ایمپلنت شود و به نحوی می توان گفت مثل یک ضد ضربه در برابر حوادث عمل می کند و شانس ماندگاری دندان جدید را بیشتر می کند.
  • باعث رشد استخوان و خونرسانی بیشتر جهت حفظ و رشد بیشتر دندان می شود.
  • گاهی پیش می آید که فرد دچار افتادگی سینوس شده است. در چنین مواقعی دندانپزشک، قبل از اقدام به کاشت دندان، ترجیح می دهد در ابتدا برای فرد جراحی سینوس انجام دهد تا سینوس او را بالا کشیده و شانس موفقیت داشتن دندان جدید را بیشتر کند. در نتیجه با تزریق پودراستخوان،  ابتدا کف سینوس را بالا می برد و پس از گذشت مدت نقاهت بیمار، اقدام به کاشت دندان جدید می کند.
  • از دیگر کاربردهای این روش درمانی می توان به تقویت ساختار فک اشاره کرد. تزریق پودر باعث ترمیم قسمت های آسیب دیده استخوان فک شده و به زیبایی بیشتر هم کمک می کند.

پیوند استخوان در ایمپلنت دندان

انواع پودر استخوان

پودر استخوان انواع مختلفی دارد که می توان به پودر استخوان اتوگرافت، پودر استخوان آلوژنیک (آلوگرافت استخوان)، پودر استخوان آلوپلاستیک و پودر استخوان زنوژنیک ( زنوگرافت استخوان) اشاره نمود.

مزایای پیوند استخوان دندان

این روش درمانی مزایایی دارد که باعث می شود فرد پس از انجام جراحی از رضایت بالایی برخوردار باشد. از مزایای آن می توان به بیشتر شدن مقاومت فک اشاره کرد. استخوان عامل مهمی در نگه داشت فک محسوب می شود ولی متاسفانه در شرایط خاص و برای افرادی که استخوان فک آن ها مقاومت لازم را ندارد، باید به دنبال روش جایگزین بود.

1. پیوند به شما کمک می کند تا تجربه بهتری در برابر بهبود پس از جراحی ایمپلنت داشته باشید و تا سال های سال از فواید این روش درمانی استفاده کنید.

2. گردش خون پس از پیوند استخوان بیشتر شده و در نتیجه باعث رشد بهتر آن می شود.

3. از طرفی دیگر، این روش به مراجعه کنندگان کمک می کند تا به بیماری های لثه دچار نشوند و و استخوان فک نیز بیش تر از این تحلیل نرفته و دچار آسیب های بیشتر نشود. دندانپزشک حرفه ای و متخصص می تواند بهترین راهنمای شما در انجام این روش باشد.

4. پیوند استخوان دردناک نیست و با تزریق بی حسی می توان در طول جراحی، بدون تحمل هیچ دردی، از مزایای این روش درمانی بهره برد.

5. زمان جراحی در این شیوه درمانی طولانی مدت نیست. اگرچه این زمان با توجه به عوامل مختلفی مثل شدت آسیب یا میزان پیوند مورد نیاز با توجه به ساختار فک فرد و مهارت، تجربه و تخصص دندانپزشک می تواند متفاوت باشد. ولی در کل می توان گفت که روش درمانی زمان بری نیست و معمولا در طی یک ساعت تمام می شود.

6. اگرچه این روش نیز به مانند هر درمانی در علم پزشکی و دندانپزشکی می تواند عوارضی هم داشته باشد ولی با انجام دقیق توصیه های دندانپزشک و انتخاب درست دندانپزشک متخصص می توان از عوارض این شیوه درمانی کم کرد و از مزایای آن لذت برد.

7. یکی دیگر از فواید و مزایای این روش، استفاده از لیزر است. دندانپزشک می تواند بعد از تزریق بی حسی، با استفاده از اشعه های کم توان لیزر، از میزان درد و نیز عوارض پس از جراحی کم کند. استفاده از لیزر نه تنها اثربخشی تزریق داروی بی حسی را بیشتر می کند تا فرد هیچ دردی را در طی انجام کار حس نکند، بلکه می تواند از میزان درد و ناراحتی پس از جراحی نیز کم کند تا فرد با آرامش بیشتری، دوره نقاهت خود را طی کرده و حس رضایت بیشتری از انجام جراحی داشته باشد.

خوشبختانه با پیشرفت هر چه بیشتر تکنولوژی، افراد می توانند با عوارض هر چه کمتری اقدام به انجام چنین جراحی هایی کنند. جالب است بدانیم که انجام لیزر علاوه بر کاهش درد، باعث می شود تا سلول هایی که باعث بهبود هر چه سریع تر زخم می شوند فعال شده و ترمیم را سریع تر کنند.

عوارض پیوند استخوان

عوارض پیوند استخوان

اگر پس از پیوند استخوان، در ناحیه جراحی دچار تورم شدید حتما دندانپزشک خود را مطلع کنید. البته لزوما چنین اتفاقی برای شما روی نمی دهد ولی در بعضی افراد اثرات جانبی مثل تورم وجود دارد. یا بعضا احتمال این وجود دارد که دچار خونریزی یا درد شوید، البته درصد وقوع چنین اتفاقاتی کم است. ولی حتما به دندانپزشک مراجعه کنید. دندانپزشکان بر این باور هستند که وقوع چنین تجاربی، می تواند بر اثر عفونت یا عدم رشد استخوان پیوند شده باشد.

البته چنین رویدادهایی معمولا جز عوارض جدی دسته بندی نمی شوند چراکه هم نادر هستند و هم در صورت وقوع، با مصرف آنتی بیوتیک از بین می روند.

از عوارض مهم این روش درمانی می توان به حسایت دندان ها در برابر تغییرات سرما و گرما، تورم، قرمزی، خونریری یا درد در محل پیوند اشاره نمود. توجه به توصیه های دندانپزشک و انجام مراقبت های لازم، قدم مهمی به عدم ابتلا به چنین عوارضی است. ولی با توجه به شرایط جراحی یا ساختار بدنی و شرایط استخوانی افراد، می تواند در بعضی از مراجعین نمود پیدا کند.

درد سه الی چهار روز پس از عمل پیوند استخوان طبیعی است ولی اگر بیش از چهار روز درد داشتید، حتما به دندانپزشک خود مراجعه کنید. اما درد به چه شکل ظاهر می شود؟

درد معمولا به صورت ضربان دار آن هم به علت کشیدن دندان یا تزریق پودر استخوان بروز می کند. حتی طبق گزارش مراجعان، تجربه درد موقع قورت دادن غذا نیز طبیعی است. باید بگوییم که در اثر این جراحی، عضلات گلو ملتهب می شود و تورم حاصل، بلعیدن را با درد همراه می کند. البته این درد همیشگی نیست و تا چند روز پس از جراحی تمام می شود.

تورم لثه نیز یکی دیگر از عوارض شایع است. البته تورم و التهاب نیز همیشگی نیست و پس از التیام و طی شدن روزهای اول، تمام می شود. اگر تا چند روز پس از جراحی همچنان التهاب داشتید، حتما به دندانپزشک خود مراجعه کنید. اگر التهاب بیشتر از حد طول کشید، می تواند نشان دهنده عفونت لثه باشد که حتما نیازمند درمان جدی از سوی دندانپزشک هست پس حتما به این علائم توجه کنید.

پیوند استخوان در ایمپلنت دندان

بعضا پیش می آید که مراجعین چنین تغییراتی را تا مدت ها پس از جراحی طبیعی قلمداد می کنند و با بی توجهی به آن، از چنین عوارضی عبور می کنند. اما باید بگوییم که اصلا مرتکب چنین خطایی نشوید و سریعا به دندانپزشک خود مراجعه کنید.

حساس شدن دندان نیز یکی دیگر از عوارض محسوب می شود. این عارضه خصوصا زمانی رخ می دهد که پیوند در مجاورت ریشه دندان انجام شده باشد. حساس شدن دندان به سرما و گرما تجربه دلنشینی نیست و خصوصا اگر عفونت نیز همراه با این عارضه باشد، فرد می تواند تجربه درد را نیز داشته باشد. توصیه ما به شما عزیزان این است که حتما با دندانپزشک خود مشورت کنید و قبل از انجام هر درمانی، از عواقب و مزایای روش درمانی مطلع شوید. آگاهی حق همه شما عزیزان است.

عفونت هم یکی دیگر از عوارض این روش درمانی است. اما دقیقا فرد چه زمانی می تواند دچار عفونت شود؟

پری ایمپلنتیت، نوعی بیماری لثه است که بر اثر عفونت ایجاد می شود. عفونت در اطراف ناحیه پیوند استخوان دندان، میتواند منجر به چنین بیماری در دهان شما شود. پس اگر پس از طی سه الی چهار روز شاهد علائمی مثل درد و خونریزی و التهاب بودید حتما و حتما سریعا به دندانپزشک خود مراجعه کنید. چراکه امکان دارد دچار عفونت شده باشید.

متاسفانه اگر عفونت مدت ها در دهان شما بماند سلامت شما را تهدید کرده و حتی باعث عدم موفقیت پیوند استخوان می شود. وجود عفونت در دهان نه تنها برای دهان و دندان ها شما ضرر دارد بلکه می تواند از طریق جریان خون وارد سایر بافت ها و اندام های بدن شما شود و به سلامت شما آسیب برساند.

حال شاید این سوال برای شما مطرح شود که آیا در صورت بروز عفونت، درمانی هم وجود دارد؟

خوشبختانه باید بگوییم بله. ولی یادتان باشد هر چه سریع تر به دندانپزشک مراجعه کنید و علائم را جدی بگیرید، درمان شما هم سریع تر انجام می شود.

دندانپزشک طبق میزان عفونت، درمان را شروع می کند. شیوه های درمانی میتواند تجویز آنتی بیوتیک و در صورت نیاز انجام جراحی یا سایر روش های درمانی جهت از بین بردن عفونت باشد.

برای اطلاع از علائم و درمان پس زدن ایمپلنت کلیک کنید.

اما سوالی که از سوی مراجعان مطرح می شود این است که در صورت بروز چه علائمی، وجود عفونت را جدی بگیریم و به دنداپزشک خود مراجعه کنیم؟

همان طور که اشاره کردیم، درد طبیعی معمولا بین سه تا چهار روز طول می کشد. ولی اگر درد شدت گرفت یا بیشتر از چهار روز به درازا انجامید، می توان احتمال عفونت را بررسی کرد. علائم دیگری که می تواند نشان دهنده وجود عفونت باشد، می توان به بوی بد دهان، تب، مزه بد دهان که مدام باشد، درد بیشتر از چند روز عموما بیش از چهار روز در ناحیه پیوند استخوان، ترشح بیش از حد چرک و عفونت و بروز خونریزی موقع مسواک زدن اشاره کرد.

از دیگر عوارض می توان به آسیب اعصاب اشاره نمود. بی حسی اطراف محل جراحی در اثر آسیب دیدن عصبی رخ می دهد. این عارضه می تواند موقتی باشد ولی اگر برای همیشه دچار این بی حسی شوید، می توان گفت به عصب آسیب رسیده است.

مشکلات سینوسی نیزاز دیگر عوارضی است که اگر مواد پیوند استخوان، وارد حفره سینوس شود می تواند برای فرد اتفاق بیفتد. اما اگر این کار با بالاترین دقت انجام شود، دلیلی ندارد که مواد وارد حفره سینوسی شوند و می توان گفت با توجه به آن چه توضیح دادیم جز موارد نادر محسوب می شود.

در صورت بروز هر کدام از این علائم، حتما به دندانپزشک خود مراجعه کنید.

حال سوال مهمی که در این جا مطرح می شود این است که بی توجهی به عوارض پیوند استخوان چه تبعات و پیامدهایی می تواند داشته باشد؟

یکی از نتایج این امر، می تواند آسیب بیشتر به دهان و دندان شما باشد و حتی سلامت سایر قسمت های بدن را نیز تهدید کند. به علاوه، عدم توجه لازم به عوارض، می تواند باعث پس زدن استخوان شود و در نتیجه فرد را متحمل رنج بیشتری کند. در نتیجه مراجعه کننده مجبور می شود مجدد زیر بار پیوند استخوان رود که خوب انجام این کار زمان بر است چراکه دندانپزشک می بایست ایمپلنت را مجددا بردارد تا بتواند دوباره استخوان را برای شما پیوند کند.

از طرفی دیگر، دندانپزشک باید مطمئن شود که هیچ نوع باکتری دیگربر استخوان وجود ندارد تا مجدد دچار عفونت نشوید. خوب مسلما چنین فرایندی می تواند زمان بر باشد. پس حتما علائم اولیه را جدی بگیرید و حتما مراقبت های پس از جراحی را به طور کامل و با تایید دندانپزشک خود انجام دهید.

پیوند استخوان در ایمپلنت دندان

روش های کاهش عوارض پیوند استخوان

موفقیت در انجام این اقدام درمانی آرزوی همه مراجعین است. می توان با انجام چند کار میزان موفقیت را بالا برد و میزان بروز عوارض را به حداقل رساند.

اولین قدم، انتخاب دندانپزشک متخصص و با تجربه است. از قدیم گفته اند: کار را به کاردان بسپار. این روش درمانی نیز به مانند سایر روش های درمانی دهان و دندان، باید توسط یک دندانپزشک ماهر انجام شود، چرا که انجام آن نیازمند دقت و مهارت بالایی است تا بیشترین موفقیت را برای فرد به ارمغان آورد. مرکز دندانپزشکی آمیتیس در پاسداران با دارا بودن بهترین تجهیزات دندانپزشکی و دندانپزشکان ماهر و دلسوز، آماده ارائه خدمت به شما عزیزان است.

قدم بعدی در تجربه این روش درمانی با بیشترین تاثیرات مثبت، توجه به توصیه های دندانپزشک و انجام دقیق آن ها است. اگر خواهان کسب بهترین نتیجه هستید، حتما توصیه ها و اقدامات درمانی دندانپزشک خود را به درستی و دقیقا انجام دهید. اگر به هر دلیلی مثل مشغله یا کم حوصلگی یا هر عامل دیگری فکر می کنید ممکن است نتوانید به درستی اقدامات درمانی را انجام دهید، حتما از یکی از اعضای خانواده یا نزدیکان خود بخواهید شما را همراهی کنند.

 لطفا یادتان باشد، انجام درست و به موقع توصیه های دندانپزشک، شانس موفقیت این روش درمانی را بالا برده و نیز از احتمالات و عوارض ناشی از آن کم می کند. پس حتما مراقب سلامت دهان و دندان خود خصوصا در این برهه زمانی حساس باشید.

بیشتر بدانید: عفونت ایمپلنت دندان و درمان آن

مراقب رژیم غذایی خود باشید. تا چند روز پس از جراحی، محیط دهان و دندان شما خصوصا محل جراحی حساس شده و نیازمند مراقبت بیشتری است. مراقبت غذایی و توجه به رژیم غذایی از نکات مهمی است که به شما کمک بسیاری می کند. از نوش جان کردن غذاهای بسیار سرد یا بسیار گرم به شدت خودداری کنید. مصرف درست خوراکی ها از عوارض پیوند استخوان فک، جلوگیری می کند. غذاهای سفت، خمیری و چسپناک نیز می تواند عوارض منفی برای شما به همراه داشته باشد.

پس از جراحی پیوند استخوان، بدن شما و محیط دهان و دندان نیازمند استراحت هستند تا بتواند در شرایط بهتری ترمیم شده و دوره نقاهت موفقیت آمیزتری داشته باشند. پس حتما از انجام ورزش های سنگین خودداری کنید.

توجه به بهداشت دهان و دندان و انجام اصول بهداشتی قدم مهم دیگر در به حداقل رساندن عوارض پیوند استخوان محسوب می شود. حتما از دندانپزشک خود سوال کنید که از چه روش هایی به طور خاص پس از انجام جراحی استفاده کنیم تا میزان عوارض را به حداقل رسانیم و موفقیت بیشتری را تجربه کنیم.

یکی از نکاتی که در این دوره به مراجعین کمک بسیاری می کند استفاده از مسواک نرم است. حتی می توانید برای نتیجه بهتر و البته با تایید دندانپزشک معالج خود از مسواک مخصوص ایمپلنت استفاده کنید.  بافت لثه در روز های پس از جراحی از حساسیت خاصی برخوردار است و مسواک نامناسب و سفت، گزینه مناسبی نیست.

حتما دندانپزشک شما استفاده از محلول آب و نمک یا دهانشویه را به شما توصیه می کند. حتما در زمان مقرر و طبق توصیه دندانپزشک، محیط دهان و دندان خود را به منظور جلوگیری از بروز عفونت های احتمالی شست و شو دهید.

احتمال بروز تورم پس از جراحی وجود دارد، پس می توانید از کمپرس یخ برای کاهش التهاب و تورم استفاده کنید.

از کشیدن سیگار و مصرف سایر دخانیات به شدت خودداری کنید. سیگار می تواند باعث التهاب لثه، خونریزی و عدم ترمیم درست لثه شود و موفقیت جراحی شما را کم کند.

فرایند پیوند استخوان فک

فرایند پیوند استخوان

برای انجام این روش درمانی، دندانپزشک می بایست به استخوان دندان شما برسد. پس ابتدا در لثه شما برشی ایجاد می کند. مواد به کار گرفته در استخوان میتواند از مواد مصنوعی، استخوان خود فرد یا حتی سایر انسان ها و استخوان حیوانات باشد. از هر کدام از این روش ها که استفاده شود، باعث ترمیم و رشد استخوان آسیب دیده شما می شود.

از کلاژن نیز در این فرایند استفاده می شود تا استخوان با شرایط بهتری رشد کرده و استحکام بیشتری پیدا کند. وقتی این روش درمانی به طور کامل انجام شد، دندانپزشک می تواند ایمپلنت را برای شما انجام دهد.

فرض کنید که یک مهندس راه و ساختمان و اعضای تیم او جهت ساخت یک بنای مستحکم نیاز دارند تا از بهترین مصالح استفاده کنند. حال فرض کنید قسمتی از بنا در طی فرایند ساخت و ساز، نیازمند استحکام بیشتری باشد تا سلامت سازه را به بهترین نحو ممکن حفظ کند. در چنین شرایطی اعضای تیم می بایست از مواد ساختمانی محکم تری جهت رفع مشکل استفاده کنند، استخوان آسیب دیده یا تخریب شده هم دقیقا چنین شرایطی را دارد.

استخوان فک نقش مهمی در سلامت دهان و دندان و ماندگاری هر چه بیشتر دندان های ما دارد. اما برای بعضی افراد پیش می آید که استخوان فک خود را از دست بدهند و در نتیجه می توانند با مشکلاتی مثل از دست دادن دندان در اثر لق شدن و غیره مواجه شوند. ایمپلنت دندان روش مناسبی برای بازگردان دندان به این دسته از افراد است.

خوشبختانه با پیشرفت فناوری و علم، کاشت دندان بهترین روش جایگزینی دندان از دست رفته محسوب می شود و می تواند زیبایی و اعتماد به نفس را به افراد هدیه کند. پیوند استخوان برای افرادی که از استحکام لازم استخوان فک برخوردار نیستند، جایگزین مناسبی است و با توجه به آن چه شرح دادیم می تواند به این افراد کمک بسیاری کند.

پس حتما در صورت بروز چنین مشکلی در شما، به دندانپزشک باتجربه و ماهر مراجعه کنید تا با بهترین نتیجه بتوانید از فواید پودر استخوان برای ایمپلنت دندان استفاده کنید.

دندانپزشکی آمیتیس در پاسداران سعی دارد تا با شما در انجام این جراحی، قدم به قدم همراه باشد تا بتوانید زیبایی داشتن دندان جدیدتان را در کنار ما تجربه کنید. جهت دریافت مشاوره بیشتر، خوشحال می شویم با ما در ارتباط باشید. هدف ما سلامت و زیبایی هر چه بیشتر دهان و دندان شما عزیزان است.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *