بروز شده در تاریخ ۸ اردیبهشت ۱۴۰۳

ایمپلنت دندان

ایمپلنت مشابه ترین جایگزین یک دندان کامل، در ظاهر و حتی پایه داخل فک میباشد. این دندان جایگزین، در واقع شامل یک پایه فلزی و یک روکش مشابه دندان است، پایه فلزی طی یک جلسه جراحی ساده با خارج کردن کامل ریشه های دندان در لثه قرار میگیرد و در نهایت تاج یا روکش روی ان قرار خواهد گرفت. این درمان بیشترین عمر ماندگاری و بالاترین کیفیت جایگزین برای دندان را دارد. که یکی از دلایل آن جوش خوردن پایه و مواد آن با استخوان فک میباشد.

پایه و ساختار ایمپلنت دندان چیست

ایمپلنت دندان راه نهایی برای احیای دندان‌هایی است که به کاملا از روکش تا ریشه خراب شده اند. گاهی نیز پیش میاید که از ایمپلنت برای جای خالی دندانی که قبلا کشیده شده استفاده میشود تا آن بخش خالی باعث بهم ریختگی و کجی دندان های اطراف نشود، عارضه‌ی پوسیدگی کامل دندان در واقع بیش از چیزی که فکر می‌کنید رایج است. در بسیاری از موارد، دندانپزشک راهی جز درآوردن کامل دندان در پیش روی خود نمی‌بیند. در این شرایط، ایمپلنت دندان راهی برای رفع مشکل بی دندانی و جبران این آسیب ظاهری و مشکلات گوارشی که در پی بی دندانی رخ میدهد باشد.

ایمپلنت فول فک

از دست دادن یک یا چند دندان، ممکن است برای هر کسی در طول زندگی پیش بیاید. این موضوع علاوه بر آسیب به روحیه اعتماد به نفس، می‌تواند به زیبایی چهره‌ی شما نیز آسیب بزند. ایمپلنت دندان در این خصوص می‌توان بسیار مفید باشد و علاوه بر بازگرداندن توانایی‌ جویدن و لبخند زیبا، آسیب به فرم چهره را هم از میان ببرد. در این مقاله همراه مرکز تخصصی دندانپزشکی آمیتیس باشید تا همه چیز را درباره ایمپلنت دندان با شما در میان بگذاریم.

برای مشاهده لیست بهترین متخصص ایمپلنت در تهران کلیک کنید.

فهرست مطالب

جنس های ایمپلنت دندان

جنس پایه ایمپلنت دندان از فلز تیتانیوم و یا زیرکونیا است. برای درمان ایمپلنت از فلز تیتانیوم و درصورتی که بدن بیمار به این فلز حساسیت داشته باشد(تعداد بسیار کمی ممکن است پیش بیاید) اولین جایگزین زیرکونیاست.

  • تیتانیوم یک فلز بسیار مقاوم در برابر خوردگی بوده
  • که در هر شرایطی و با هیچ ماده‌ای واکنشی انجام نمی‌دهد
  • به خوبی با بدن سازگار است و بدون هیچ ضرری با استخوان چفت میشود
  • همچنین طول عمر بالای این فلز در صورت انجام درست این جراحی توسط متخصص ماندگاری آن را تا 20 سال تضمین میکند.
  • از دیگر مزیت های چشمگیر این فلز سبکی آن است که بعد از قرارگیری در دهان سنگینی حس نمیشود.

از این رو، برای استفاده داخل بدن بسیار مفید و بدون هر گونه ضرری است. از تیتانیوم در مصارف مختلف پزشکی بهره برده می‌شود که ایمپلنت دندان تنها یکی از آن‌ها به شمار می‌رود. این پایه ها به صورت پیچ هایی هستند که داخل یک پایه قرار گرفته و به مرور با استخوانهای فک پیوند محکمی را شکل می‌دهند.

جنس پایه ایمپلنت فلز تیتانیوم

دلیل این پیوند محکم، تلاش بدن برای جبران آسیب اولیه وارد شده به قسمت پیوند پایه ایمپلنت دندان به فک است. با ترشح سلول‌های استخوان‌ساز داخل محل پیوند، فرآیند استخوان‌سازی شروع شده که در نهایت منجر به جوش خوردن کامل پایه‌های ایمپلنت با نسوج استخوانی جمجمه و فک می‌شود. این اتفاقات در طول ۳ تا ۴ ماه تا اتمام مراحل درمان ایمپلنت به طول بیانجامد. به همین دلیل ایمپلنت در دو مرحله‌ی کاشت پایه و قرار دهی تاج و روکش انجام می‌شود.

اجزای ایمپلنت

در اینجا باید اشاره کرد که استفاده از ایمپلنت مانند هر درمان دیگری با محدودیت‌هایی هم رو به روست. در واقع همه نمی‌توانند از ایمپلنت استفاده کنند. دلیل این موضوع در بیشتر موارد مشکلات سلامتی داوطلب و یا عدم تراکم استخوانی در وی است. همچنین در برخی موارد استخوان فک تحلیلی رفته که پس از بررسی پزشک امکان ایمپلنت اعلام میشود.

در این حالت، بیمار کاندیدای جراحی پیوند استخوان فک می‌شود. برای کسب اطلاعات بیشتر به صفحه مربوط به همین درمان مراجعه و یا با مرکز تخصصی دندانپزشکی آمیتیس تماس بگیرید. با صرف نظر از شرایط خاص، معمولا ایمپلنت درمانی محبوب و اگر توسط متخصص با تجربه انجام شود با نرخ موفقیت بالای ۹۷ درصد است. طول عمر ایمپلنت بسیار بالا بوده و تنها و بهترین روش درمانی بی‌دندانی به شمار می‌آید.

برای ایمپلنت دندان بهتر است شما ابتدا اطلاعاتی را در این زمینه بدست بیاورید تا بتوانید به آنچه که نیاز است دست پیدا کنید. از جمله اینکه اینکار به چه شکل انجام می شود و از چه مراحلی تشکیل شده است. در کنار این موارد آشنایی شما با برند های مختلف سازنده فیکسچر و تفاوت قیمت و کیفیت آن نیز می تواند مقایسه بهتری را برای شما به وجود بیاورد. در صورتی که فرصت لازم برای خواندن محتوای این صفحه را ندارید کافیست تا ویدیوی مد نظر را مشاهده نمایید تا موارد لازم را به خوبی متوجه شوید.

ما در مرکز دندانپزشکی آمیتیس سعی کرده ایم تا با آماده سازی فضای آرام و استفاده از تجهیزات مدرن و متخصصین به نام این خوزه محیط مناسبی را برای انجام ایمپلنت دندان فراهم آوریم. شما می توانید به راحتی با ارسال تصویر دندان های خود از طریق واتساپ یا تماس با ما ، ضمن مشاوره از قیمت دقیق اطلاع یافته و در صورت تمایل نسبت به انجام خدمات دندانپزشکی خود در این مجموعه اقدام نمایید.

09918565822 اکانت واتساپ

هزینه ایمپلنت دندان

مهمترین عامل در تعیین هزینه ایمپلنت، نوع ایمپلنت، برند و کشور سازنده آن است. ایمپلنت از سه بخش فیکسچر، اباتمنت و روکش تقسیم شده است. هر کدام از این موارد را می‌توان از گزینه‌های مختلفی انتخاب کرد که در هزینه نهایی مؤثر خواهد بود.علاوه بر آن، سطح تخصص دندانپزشک و حسن شهرت وی، عامل دیگری در هزینه‌های تمام شده ایمپلنت دندان به شمار می‌آید.

نکته بسیار مهم در تعیین قیمت این است که : گاهی درمان نیاز به درمان‌های جانبی دارد که باید آنها را نیز در هزینه ایمپلنت در نظر گرفت. نیاز بیمار به انجام لیفت سینوس یا پیوند استخوان هم سهم زیادی در قیمت نهایی ایمپلنت دارد.

همان طور که می‌بینید، ارائه قیمت‌های نسبی و تقریبی برای ایمپلنت ممکن است تا حد زیادی گمراه کننده باشد. تا پیش از معاینه اولیه، دقیقا نمی‌شود حدس دقیقی از قیمت نهایی ایمپلنت دندان ارائه کرد. در مرکز دندانپزشکی آمیتیس برای انتخاب بهترین ایمپلنت، امکان مشاوره رایگان فراهم است. برای کسب اطلاعات بیشتر با ما تماس بگیرید. و در نظر داشته باشید با ضمانت استفاده از بهترین مواد به انتخاب خود و تضمینی درمان توسط متخصصین را تجربه خواهید کرد.

برای دانستن قیمت ایمپلنت کامل فک بالا و پایین کلیک کنید.

نکات کلیدی در برآورد هزینه ایمپلنت

ما در حین درمان ایمپلنت شما را با هزینه های اضافی سوپرایز نمی کنیم. وقتی که به دنبال یافتن قیمت ایمپلنت هستید با تعرفه های مختلفی در مراکز مختلف مواجه خواهید شد اما بدانید که هیچ پزشکی بدون معاینه کامل شما و تهیه رادیوگرافی OPG و CBCT نمیتواند هزینه دقیقه ایمپلنت کامل را برآورد کند.

در مرکز دندانپزشکی تخصصی آمیتیس کلیه مراحل جراحی قرار دادن فیکسچر کاور اسکرو و هیلینگ اباتمنت و کلیه مراحل پروتزی و ساخت روکش های PFM و زیرکونیا توسط متخصص جراحی لثه و ایمپلنت و متخصص پروتزهای دندانی انجام میشود و با توجه به اینکه کلیه این مراحل در مرکز آمیتیس توسط متخصصین با تجربه این مرکز انجام می شود شما نیاز به مراجعه به مطب های مختلف و انجام هزینه های اضافی نخواهید داشت.

با توجه به اینکه قیمت ایمپلنت دندان برای برخی از بیماران چالش‌برانگیز است در مرکز دندانپزشکی تخصصی آمیتیس شرایط پرداخت هزینه ایمپلنت به صورت اقساطی فراهم شده است که در زمان ویزیت و مشاوره رایگان توسط متخصصین مربوطه شرایط به طور کامل برای شما توضیح داده خواهد شد. مسلماً تخصص تجربه و مهارت دندانپزشک متخصص ایمپلنت و ضمانت کار در طولانی مدت بسیار مهمتر از قیمت و هزینه می باشد.

مسلما با یک بررسی ساده در اینترنت با قیمت های بسیار پایین ایمپلنت در مراکز درمانی مختلف مواجه خواهید شد اما باید بدانید و بررسی کنید که آیا آن مراکز تمامی هزینه های لازم را به شما اعلام کردند؟ آیا درمان شما در آن مراکز با قیمت پایین ایمپلنت توسط پزشک متخصص جراحی ایمپلنت انجام میشود؟

آمیتیس به صورت یک تیم متشکل از دندانپزشکان متخصص با تجربه شامل متخصصین پریو یا جراحی لثه و متخصص پروتزهای دندانی و زیبایی در یک مکان و با یک هزینه در صرفه جویی کردن هزینه درمان شما، تلاش نموده اند و به این ترتیب شما نیازمند ملاقات های متعدد با دندانپزشکان متعدد در مکان های متعدد و انجام هزینه های اضافی نیستید.

برای مشاهده جدول قیمت ایمپلنت دندان 1403 کلیک کنید.

هزینه های اعلام شده در جدول مربوطه مربوط به تمامی مراحل انجام ایمپلنت از صفر تا صد درمان شامل:

  1. کشیدن دندان
  2. جراحی قرار دادن فیکسچر و کاور اسکرو
  3. قرار دادن هیلینگ اباتمنت
  4. انجام درمان های پروتزی با روکش pfm می باشد

در صورت تمایل بیمار به داشتن روکش زیرکونیا که زیبایی بیشتری نسبت به روکش های PFM دارد هزینه ۱ میلیون تومان به کل هزینه اضافه خواهد شد.

نمونه عکس ایمپلنت دندان قبل و بعد

در مرکز دندانپزشکی تخصصی آمیتیس نمونه کارهای بسیار زیادی از ایمپلنت دندان وجود دارد و ما سعی کرده ایم در سایت تعدادی از انواع مختلف آن را برای بررسی کیفیت و نوع آن برای شما مخاطبان محترم قرار دهیم. شما می تواند از طریق لینک زیر وارد صفحه مربوطه شده تعداد زیادی از نمونه کارهای ایمپلنت دندان را مشاهده نمایید.

نمونه کارهای ایمپلنت دندان
نمونه درمان ایمپلنت دندان در دندانپزشکی آمیتیس
نمونه ایمپلنت قبل و بعد
نمونه درمان ایمپلنت دندان
نمونه عکس ایمپلنت دندان قبل و بعد
سوالات ونیر کامپوزیت

سوالات مرتبط با ایمپلنت دندان

ایمپلنت دندان چقدر طول می کشد؟

ایمپلنت دندان یکی از درمان‌های نسبتا طولانی دندانپزشکی است. با این حال نمی‌توان مدت زمان مشخصی را برای ایمپلنت در نظر گرفت؛ چرا که بسته به شرایط هر بیمار (مثلا نیاز به لیفت سینوس و یا پیوند استخوان فک) این دوره طولانی‌تر یا کوتاه‌تر شود. با صرف نظر از این شرایط استثنایی، جلسه اول قرار دادن فیکسچر حدود یک الی دو ساعت، فاصله بین جلسه اول و قرارگیری تاج موقت حدود دو هفته الی یک ماه، و تا قرارگیری تاج اباتمنت اصلی حدود پنج هفته به درازا خواهد انجامید. یعنی در مجموع حدود دو ماه درگیر پروسه خواهید بود.

ایمپلنت های آلمانی بهتر هستند یا کره ای یا سوئیسی؟

ایمپلنت‌های اروپایی، آمریکایی و ژاپنی معمولا نسبت به ایمپلنت‌های کره‌ای کیفیت بالاتری دارند. با این حال این موضوع نباید باعث شود که فکر کنید ایمپلنت‌های کره‌ای خوب نیستند. البته ایمپلنت‌های کره‌ای قیمت‌های مناسب‌تری دارند و معمولا راحت‌تر می‌توان آن‌ها را تهیه کرد.

چند وقت بعد از کشیدن دندان میتوان ایمپلنت کاشت؟

بازه زمانی که می‌توان برای ایمپلنت دندان بعد از کشیدن در نظر گرفت از همان زمان کشیدن آغاز شده و تا مدت‌ها بعد از کشیدن امکان این کار وجود دارد. با این حال به دلیل فرصت دادن به استخوان فک و لثه‌ها برای بهبود، توصیه می‌شود که ایمپلنت حداقل یک ماه و حداکثر ۴ ماه بعد از کشیدن دندان انجام شود.

ایمپلنت بهتر است یا روکش؟

ایمپلنت معمولا عمر بیشتری نسبت به روکش دارد. با این حال دندانپزشکان ترجیح می‌دهند تا به جای کشیدن دندان، آن را تا حد ممکن به کمک روکش حفظ کنند.

ایمپلنت تا چند سال دوام دارد ؟

دوام ایمپلنت دندان بسته به کاربر آن می‌تواند حتی تا ۱۵ سال و بیشتر هم عمر کند. این موضوع بسته به نوع ایمپلنتی که استفاده می‌کنید، کیفیت برند و کشور سازنده و رعایت نکات بهداشتی دهان و دندان دارد.

ایمپلنت ثابت بهتر است یا متحرک؟

ایمپلنت‌های که به نام متحرک و یا بریج‌های دندانی شناخته می‌شوند به دلایلی مانند قیمت پایین‌تر و مدت زمان قرارگیری کوتاه‌تر بین برخی از مراجعان مطلوب‌تر است. با این حال، ایمپلنت ثابت از نظر کیفیت، کارکرد و ظاهر به مراتب از ایمپلنت متحرک بهتر است.

ایمپلنت دندان درد دارد؟

برای ایمپلنت دندان باید درون استخوان فک شما حفره‌ای ایجاد شده و پایه ایمپلنت درون آن پیج شود. با وجود استفاده از داروهای بیحسی و مسکن بعد از جراحی، این عمل فشار زیادی به بیمار وارد خواهد کرد. با این حال مزیت‌های ایمپلنت به حدی هست که ارزش چند دقیقه تحمل فشار و درد را داشته باشد.

آیا ایمپلنت عفونت می کند ؟

بله، در صورت رعایت نکردن نکات بهداشتی دهان و دندان امکان دارد لثه در ناحیه اطراف ایمپلنت دچار بیماری و عفونت شده که در نهایت منجر به عقب رفتن لثه شده و حتی ممکن است مجبور شویم ایمپلنت را از استخوان فک خارج کنیم.

ایمپلنت چه عوارضی دارد؟

ایمپلنت یک درمان کم عارضه است و مشکل خاصی پس از درمان ایمپلنت گزارش نشده است. ابلته ممکن است تا مدتی احساس کنید جسمی خارجی در دهان شما قرار گرفته و یا حالت تهوع داشته باشید. معمولا عوارض جدی‌تر تنها در صورت شکست جراحی ایمپلنت خود را نشان خواهند داد.

بعد از ایمپلنت میتوانم سیگار بکشم؟

تمام دندانپزشکان به مراجعان خود توصیه می‌کنند تا مصرف دخانیات را برای سلامت دندان‌ها خود کنار بگذارند. این تصویه هنگام انجام ایمپلنت حتی جدی‌تر مطرح می‌شود. با یان حال اگر قصد ای کار را ندارید، حداقل یک هفته قبل زا جراحی مصرف سیگار را قطع کرده و تا چهار هفته بعد از ان اصلا سیگار نکشید. دقت کنید که مصرف سیگار در این دوره عوارض بسیار بدی داشته و پس از ان هم عمر ایمپلنت شما را کاهش می‌دهد.

ساختار ایمپلنت دندان

ساختار ایمپلنت دندان

ایمپلنت دندان از دو قسمت اصلی تشکیل شده است. این دو قسمت اصلی، فیکسچر Fixture و اباتمنت Abutment هستند. قسمت داخل فک فیکسچر و قسمت تاج که بالای لثه قرار دارد، اباتمنت نامیده می‌شود.  همان طور که قبلا اشاره کردیم،‌ جنس پایه‌های این ساختار، یعنی فیکسچر از فلز تیتانیوم است. این پایه، با متابولیسم بدن تداخلی نداشته، و امکان لغزش، آسیب یا هر گونه ناهنجاری‌ای نمی‌شوند.

آیا میدانید بهترین مرکز تخصصی کاشت ایمپلنت در تهران کجاست؟

فیکسچرها قسمتی هستند که با وجود نادیدنی بودن با دقت بسیار زیادی ساخته می‌شوند. برای این کار، کاملا در اندازه‌های ریشه طبیعی دندان ساخته شده و در آنجا قرار خواهند گرفت.

مزایای ایمپلنت دندان

همانطور که در ابتدای این نوشته به آن اشاره کردیم، ایمپلنت مزیت‌های زیادی دارد که باعث محبوبیت آن شده است. از جمله این موارد، باید به این نکات اشاره کرد. موارد زیر، دلیل اصلی ترجیح ایمپلنت به دیگر روش‌های مشابه، از جمله بریج دندان یا دندان‌های مصنوعی متحرک و غیرمتحرک است

    • زیبایی را باید اصلی‌ترین دلیل ابداع، استفاده و رواج کاربرد ایمپلنت دندان دانست. با ایمپلنت، جای خالی دندان‌های استفاده شده جبران شده و زیبایی به لبخند شما باز خواهد گشت. ایمپلنت‌های در صورت اجرای صحیح و اصولی و به دست دندانپزشک خوب، هیچ تفاوتی با دندان‌های کنار خود نخواهند داشت.
    • سرعت بالای درمان برخلاف بسیاری از درمان‌های اساسی دیگر، ایمپلنت دندا را می‌توان در حداقل زمان کاشته و جایگزین دندان‌های از دست رفته کرد. البته این موضوع منوط به سلامت کامل اسخوان‌های فک است.
    • طول عمر بالا در کنار این دو مورد، از اصلی‌ترین دلایل محبوبیت ایمپلنت است. به شکل کلی انتظار می‌رود که ایمپلنت‌ها تا پایان عمر همراه فرد بوده و هیچ نیازی به تعویض نداشته باشند. هرچند این موضوع هم وابسته به رعایت کامل بهداشت دهان و دندان است. بنابراین حتی اگر دندان‌های خود را ایمپلنت کرده‌اید، باز هم باید به این نکات توجه کنید.
    • با درمان ایمپلنت، دندانهای دیگر قربانی جایگزینی دندان از دست رفته نمیشوند. 
    • یکی از دلایلی که ایمپلنت موجب حفظ فرم چهره می‌شود آن است که باعث قوام استخوان فک شده، و جلوی تحلیل آن را می‌گیرد.
    • ایمپلنت دندان، می‌تواند جلوی سرایت پوسیدگی به دندان‌های مجاور شده و به حفظ سلامتی آن‌ها کمک کند.
  • در انتها باید به بازگرداندن توانایی جویدن طبیعی اشاره کرد که از بهترین مزیت‌های این درمان به شمار می‌رود. فقدان دندان ممکن است باعث شود که از برخی لذت‌ها، مثل گاز گرفتن یک سیب یا یک همبرگر خوشمزه محروم شوید. با انجام ایمپلنت دندان، دوباره این لذت را به خود هدیه کنید!

کاندیدای مناسب ایمپلنت دندان

موارد منع استفاده از ایمپلنت نادر هستند. به همین دلیل معمولا در صورت معاینه توسط دندانپزشک، مشکل چندانی برای انجام ایمپلنت دندان وجود ندارد. هر چند تمام مراحل درمان‌های دندانپزشکی باید با دقت و حساسیت بالا انجام شود.

پیش از هر درمان دندانپزشکی، دندانپزشک به شما توضیح می‌دهد که چطور برای درمان خود آماده شوید. معمولا پیش از تشکیل پرونده، پرسشنامه‌ای در اختیار شما قرار داده می‌شود که باید در آن سوابق پزشکی خود را ذکر کنید. در پر کردن این پرسشنامه دقت زیادی به خرج بدهید و اگر مطلب مهمی به نظرتان می‌رسد که در پرسشنامه ذکر نشده است، حتما آن را با دندانپزشک در میان بگذارید.

اقدامات لازم قبل از انجام ایمپلنت

با انجام این مراحل، احتمال موفقیت ایمپلنت بدن هیچ عارضه خاصی بالا شناخته می‌شود. قبل از شروع پروسیجر ایمپلنت، نیاز به معاینه‌ی کامل لثه‌ها و اطمینان از سلامتی کامل آنها وجود دارد. هر گونه عفونت یا پوسیدگی در لثه و دندانهای مجاور ایمپلنت باید به طور کامل درمان شود. بعد از اطمینان از سلامت کامل بافتهای دهانی نیاز به تهیه یک اسکن رادیوگرافی مخصوص ایمپلنت (اصطلاحا CBCT یا DVT) خواهیم داشت.

این اسکن معمولا به همراه یک ریپورت تخصصی و فایل الکترونیکی تهیه میشود. در برخی از کلینیک‌های رادیولوژی این اطلاعات در یک سیستم یکپارچه مدیریت اطلاعات پزشکی ذخیره و نتیجه نیز برای شما ایمیل می‌شود. این عکس‌ها به دندانپزشک برای تشخیص ارتفاع و ضخامت استخوان و نیز سایر موارد مهم مانند محل عبور اعصاب مهم، سینوس‌ها کمک زیادی میکند. به این ترتیب بهترین ابعاد و محل قرار گیری ایمپلنت دندان مشخص می‌شود.

گاهی در شرایط پزشکی خاص مثل فشار خون بالا، سابقه سکته‌های قلبی یا مغزی، سابقه پیوند عضو و دیگر مواردی از این دست، نیاز به دریافت دارویی خاص یا تغییر در دوز داروهای فعلی وجود دارد. علاوه بر آن گاهی اوقات نیز داوطلب ایمپلنت به دلیل بیماری‌های زمینه‌ای مثل مشکلات قلبی تحت نظر پزشک دیگری قرار دارد. در این شرایط برای پیش بردن کار نیاز به مشورت با پزشک معالج غیر قابل چشم پوشی است.

در کلینیک دندانپزشکی آمیتیس روش قالبگیری سنتی کنار گذاشته شده و با روش اسکنر داخل دهانی، قالبگیری انجام می شود. این کار باعث راحتی بیمار و دقت بالای قالب می شود.

چه کسانی نمی توانند از پروتزهای دائمی ایمپلنت استفاده نمایند؟

درمان مشکلات حاد بی دندانی با ایمپلنت

  • در برخی موارد، شدت بی‌دندان به حدی است که باید تمام دندان‌ها ایمپلنت شوند. برای این کار، در فک بالا به شش الی هشت، و در فک پایین به چهار الی شش ایمپلنت نیاز داریم. چنین کاری تنها در صورتی امکان پذیر است که استخوان فک شما تحمل چنین تعداد بالایی از پروتز را داشته باشد.
  • در صورتی که کلیه دندان‌های فک بالا یا پایین شما از دست رفته باشد، امکان ایمپلنت وجود ندارد. علاوه بر لزوم سلامت استخوان فک، لثه‌های کسی که داوطلب پیوند ایمپلنت است بسیار مهم به شمار می‌رود. در واقع افرادی که مبتلا به عفونت دندان یا فک هستند نمی‌توانند از ایمپلنت دندان استفاده کنند. در این شرایط نه تنها مشکل را برطرف نمی‌شود، بلکه است دیگری را هم به وجود می‌آورد. این افراد در این حالت ابتدا باید نسبت به رفع عفونت دندان خود اقدام و پس از درمان عفونت دندان اقدام به ایمپلنت دندان شود.
  • در صورت عدم توجه در صورت به وجود آمدن مشکل، ایمپلنت برداشته شده که موجب هدر رفتن زحمت پزشک و هزینه هایی فرد خواهد شد. 
  • برای انجام ایمپلنت، باید فضای کافی برای قرارگیری تاج با ابعاد طبیعی میان دو دندان وجود داشته باشد
  • در صورتی که یک یا بیش از یک دندان از انتهای هر قوس دندانی از بین رفته و تنها از یک طرف، دندان طبیعی باشد، امکان ایمپلنت وجود ندارد.

بیماری های خاص و داروهای منع شده برای کاشت ایمپلنت

  • افرادی که داروهای ضد انعقاد خون یا آسپرین مصرف می‌کند با نظر پزشک معالج خود باید ۵ تا ۷ روز قبل از انجام جراحی داروی خود را قطع کند. 
  • افرادی که دخانیات مصرف می‌کنند، بهتر است برای انجام ایمپلنت مدتی سیگار را فراموش و یا مقدار مصرف دخانیات خود را کاهش دهند. لازم است که افرادی که دخانیات مصرف می‌کنند قبل از ایمپلنت با پزشک خود مشورت کنند.
  • افرادی که تحت‌ رادیوتراپی به‌خصوص در ناحیه فک و صورت بوده اند و بیمارانی که طولانی‌مدت تحت‌درمان بیس‌فسفونات بوده‌اند، کاندیدای انجام  ایمپلنت نیستند.
  • ایمپلنت برای خانم‌های باردار یا شیرده انجام نمی‌شود.
  • سابقه درمان با رادیوتراپی یا شیمی درمانی شانس موفقیت ایمپلنت را کاهش می‌دهند.
  • در افرادی که مبتلا به دیابت هستند، ایمپلنت باید با احتیاط‌های ویژه ای انجام گیرد. قبل از ایمپلنت دندان باید میزان قند خون بیمار دیابتی توسط پزشک بررسی شود. اگر بیماری دیابت فرد کنترل شده باشد، برای وی ایمپلنت گذاشته می‌شود. البته منع ایمپلنت در این افراد مطلق نبوده و شانس افراد دیابتی همانند دیگر افراد عادی است و جای هیچ نگرانی نیست. 
  • مصرف داروهایی که در آنها از مشتقات بیس فسفونات استفاده شده است، برای انجام ایمپلنت محدودیت ایجاد می‌کند.
  • در صورتی که که به پوکی استخوان دچار هستید، باید در مورد انجام ایمپلنت بررسی‌های بیشتری انجام شود.
  • ایمپلنت در افرادی که مبتلا به دیابت هستند باید با احتیاط‌ انجام گیرد. قبل از جراحی ایمپلنت، میزان قند خون بیمار دیابتی بررسی می‌شود. در صورت تحت کنترل بودن دیابت وی امکان انجام ایمپلنت را خواهد داشت. بنابراین منع ایمپلنت در این افراد مطلق نبوده و شانس افراد دیابتی همانند دیگر افراد عادی است و جای هیچ نگرانی نیست. 

مراحل ایمپلنت دندان

مراحل ایمپلنت دندان

  1. تهیه رادیوگرافی OPG و CBCT
  2. بررسی کامل استخوان در ناحیه ایمپلنت و بررسی نیاز به پیوند استخوان یا سینوس لیفت
  3. کشیدن دندان در ناحیه ایمپلنت
  4. قراردادن فیکسچر و انجام مرحله جراحی ایمپلنت
  5. مرحله پروتزی و روکش دندان ایمپلنت شده

ایمپلنت دندان در واقع نوعی جراحی فک محسوب می‌شود. به همین دلیل باید توسط متخصص جراحی فک انجام شود. برای شروع کار، باید ابتدا ریشه‌ی دندان قدیمی در صورت وجود، برداشته شود. در همین جلسه می‌توان سوراخ کوچکی را داخل استخوان ایجاد، و پایه‌ی پیچی ایمپلنت را داخل آن قرار داد. در انتها لثه روی زخم قرار داده شده و بخیه می‌شود. تا زمان بهبود، باید حدود چند ماه صبر کنید.

البته برخلاف چیزی که به نظر می‌آید، این مرحله به دلیل انجام بیهوشی موضعی درد چندانی را به شما تحمیل نخواهد کرد. با این حال بهتر است بعد از این جراحی، بقیه روز را به استراحت بپردازید. به این ترتیب، سخت‌ترین قسمت کار به پایان می‌رسد. چرا که فیکسچر در جای خود قرار داده شده است.

در مرحله بعدی که ۱۲ الی ۲۴ هفته بعد انجام می‌شود، جراحی دومی انجام می‌شود که میانجی تاج و فیکسچر است. این میانجی که به نام کانکتور و یا همان اباتمنت شناخته می‌شود، در قسمت بالایی پایه قرار می‌گیرد. در انتها تاج ساخته شده در لابراتوار با مواد مخصوص و یک پیچ روی اباتمنت قرار داده شده و با کمک ابزارهای تراش دندان، اندازه آن بر اساس فک شما اصلاح می‌شود. به کمک همین ابزار تراش، ظاهر دندان کاملا مشابه دندان‌های دیگر بوده و اصلا قابل شناسایی نخواهد بود.

آشنایی با مراحل به صورت قدم به قدم

به شکل کلی، مراحل ایمپلنت دندان به صورت قدم به قدم، به این صورت خواهد بود:

  1. معاینه اولیه، مشاوره و مشخص کردن نوع و تعداد ایمپلنت های مورد نیاز
  2. آماده سازی محل قرار گیری پایه ایمپلنت به کمک خارج کردن ریشه یا کشیدن دندان به صورت کامل
  3. پیوند استخوان فک در صورت تحلیل رفتن بافت استخوانی
  4. کاشت پایه ایمپلنت
  5. دوره نقاهت اولیه برای رشد و ترمیم استخوان‌های فک
  6. انتخاب رنگ، قالب گیری و ارسال مشخصات تاج برای لابراتوار
  7. قرار دادن نهایی تاج و اتمام ایمپلنت

مدت زمان انجام ایمپلنت

جراحی ایمپلنت بسته به شرایط هر داوطلب ممکن است طولانی‌تر یا کوتاه‌تر شود. برخی بیماران نیاز به انجام جراحی پیوند استخوان یا برخی دیگر نیاز به کشیدن ریشه قدیمی دندان دارند. بدهی است که این موارد زمان‌بر هستند. علاوه بر آن، در برخی موارد، بیشتر از یک پایه درون فک قرار داده می‌شود که در مدت زمان انجام ایمپلنت اثر می‌گذرد.

عوارض ایمپلنت دندان

ایمپلنت درمانی ساده، طولانی‌مدت و بدون عارضه خاصی است. با این حال در برخی موارد دیده شده است که بافت بدن، ایمپلنت را پس زده و یا مشکلاتی برای فرد بعد از ایمپلنت به وجود آمده است. مهمترین دلیل این گونه مشکلات، عدم رعایت بهداشت دهان و دندان بعد از پیوند پروتز و یا، مراجعه به افراد غیر متخصص و شیاد (که اصطلاحا به نام دندانپزشک تجربی شناخته می‌شوند) است.

البته متأسفانه در سال‌های اخیر دیده شده است که برخی کلینیک‌های دندانپزشکی دارای مجوز، با استخدام دندانپزشکان کم و بی‌تجربه و استفاده از موارد بی‌کیفیت و با تکیه بر تبلیغات، تلاش بر کسب درآمد حداکثری بدون توجه به اصول اخلاقی و حرفه‌ای کرده‌اند.

در صورت رعایت هر دو موارد بالا، یعنی مراجعه به بهترین دندانپزشک متخصص و رعایت نکات بهداشتی، می‌توانید انتظار داشته باشید که درمان شما و بدون هیچ مشکلی پیش برود. معمولا مهم‌ترین عوارض ناشی از درمان نامناسب و کاشت ایمپلنت دندان به صورت غیر استاندارد و یا با مواد بی‌کیفیت به شرح زیر است:

  • عفونی شدن محل قرار دهی ایمپلنت
  • آسیب به دندان‌های مجاور
  • آسیب به سیستم عصبی که در نتیجه آن، با درد، سوزش، احساس گزگز در لثه، لب و چانه رو به رو خواهیم بود
  • اختلال در ساختار سینوسی، به این صورت که در اثر ایمپلنت غیراصولی در فک بالا، پایه از یکی از حفره‌های سینوسی بیرون می‌زند.

مشکلات و معایب

به سختی می‌توان برای ایمپلنت، نکته منفی یا نیمه تاریکی را معرفی کرد. ایمپلنت با توجه به مزایا و نتایجی که به ارمغان می‌آورد، درمانی بسیار منطقی و راهگشا به شما می‌رود. با این حال، می‌توان به این نکات به عنوان بزرگترین چالش‌ها برای انجام ایمپلنت اشاره کرد:

  • هزینه ایمپلنت در واقع مهمترین مشکلی است که در انجام ایمپلنت دندان با آن رو به رو هستیم. پروتز ثابت و متحرک یا بریج دندانی نسبت به ایمپلنت هزینه کمتری را طلب می‌کنند. هزینه برای هر ایمپلنت کره ای بر اساس برند انتخابی در سال 1402 حداقل 15 تا 18 میلیون تومان است و ایمپلنت اروپایی بر اساس برند انتخابی از 19 میلیون تا 50 میلیون است که با نوسانات ارزی، ممکن است این کف افزایش نیز بیابد.
  • با وجود ذکر طول زمان درمان به عنوان مزیت، این مسأله ممکن است به عنوان یک نکته منفی هم در نظر گرفته شود. به دلیل نیاز به اختصاص زمان و فرصت به بدن برای هماهنگ کردن خود با تغییرات صورت گرفته، ایمپلنت ممکن است تا ۹ ماه هم به طول بیانجامد.
  • ایمپلنت در ذات خود یک درمان جراحی بوده و ریسک‌های مخصوص به خود را دارد. به همین دلیل انجام نکات لازم پیش از ایمپلنت، باید به شدت جدی گرفته شود.
  • بهتر است ایمپلنت به صورت دوره‌ای توسط دندانپزشک معاینه شود.

ایمپلنت فوری یا یک روزه چیست؟

تقریبا در هر درمان پزشکی، هم بیمار و هم درمانگر علاقه دارند که دوره درمان و نقاهت هرچه کوتاهتر باشد. این موضوع هم از نظر عدم ایجاد مزاحمت برای زندگی روزمره داوطلب، و هم از نظر کاهش ریسک‌های پزشکی برای معالج اهمیت دارد.

ایمپلنت یک روزه یکی از درمان های جایگزین است که به جای ایمپلنت واقعی در حال حاضر در برخی از کلینیک‌های دندانپزشکی ارائه می‌شود. مهمترین دلایل انتخاب این نوع از درمان، هزینه کمتر و یک روزه بود کلیه مراحل انجام کار است. در این روش هم پایه‌ای تیتانیومی در استخوان فک قرار گرفته و تاج موقت، و پس از مدتی تاج اصلی روی آن قرار داده خواهد شد.

برای اطلاعات بیشتر در مورد مزایا و معایب ایمپلنت فوری کلیک کنید.

استفاده از این نوع ایمپلنت مورد توصیه ما نیست. برای کسب اطلاعات بیشتر و مشاوره با مرکز آمیتیس تماس بگیرید.

انواع ایمپلنت دندان و روش های انجام آن

اگر با ایمپلنت‌های دندان اشنا باشید می‌دانید که قیمت‌های مختلفی برای آن در کلینیک‌های مختلف در نظر گرفته شده است. دلیل این اختلاف قیمت‌ها، عموما کیفیت، برند و کشور سازنده‌ی آن‌ها است. علاوه بر آن، نکاتی مثل گارانتی، وارانتی، میزان استخوان در دسترس، میزان سختی استخوان و موارد مشابه دیگر، در هزینه نهایی ایمپلنت تأثیر دارند.

با این حال، ایمپلنت‌ها به سه دسته اصلی تقسیم بندی می‌شوند. این سه دسته شامل:

  • ایمپلنت های داخل استخوان اندوستیال (endosteal)
  • ایمپلنت های ساب پریوستئال
  • ایمپلنت های زایگوماتیک

ایمپلنت ریشه ای شکل 

ایمپلنت ریشه ای شکل، رایج ترین نوع ایمپلنت‌های مورد استفاده در حال حاضر است. تقریبا همه می‌توانند از این نوع ایمپلنت دندان استفاده کنند. این نوع، به نام‌های درون استخوانی یا درون ریشه‌ای هم شناخته می‌شوند. دلیل این نامگذاری، قرار گیری پایه این ایمپلنت درون ریشه دندان است. شکل ایمپلنت درون استخوانی با شکل مخروطی پیچی شکل با قاعده ضخیم می‌باشد.

این نوع ایمپلنت برای جایگذاری موفقیت آمیز، نیازمند ایجاد حفره مناسب و کاشت اصولی است. برای این هدف، باید عمق و عرض کافی درون استخوان فک ایجاد شود. این مشخصات بر اساس شرایط بالینی هر داوطلب ایمپلنت دندان، مانند کیفیت استخوان فک، نوع روکش، و دیگر نکات مشابه تعیین می‌شود.

ایمپلنت چارچوب راموس 

ایمپلنت چارچوب راموس تنها در صورتی قابل استفاده است که استخوان فک پایینی مناسب درمان ایمپلنت نباشد. یعنی یا استخوان بسیار نازک بوده و یا نیاز به استفاده از ایمپلنت ساب پریواستیل داشته باشیم. ایمپلنت چارچوب راموس در گوشه عقبی استخوان فک، نزدیک چانه و محل رویش دندان عقل قرار می‌گیرد.

با قرارگیری چارچوب و بهبود بافت اطراف آن، تنها یک خط باریک فلزی در بالای لثه قابل دیدن خواهد بود. این امر از فشار و شکستگی احتمالی استخوان فک جلوگیری کرده و اساس کارهای بعدی پیوند دندان مصنوعی خواهد بود.

ایمپلنت یک مرحله ای (Non-Submerged)

یکی از پیچیدگی‌هایی که ممکن است بعد از کشیدن دندان به وجود بیاید، عدم همپوشانی کافی لثه است. در این صورت دندانپزشک چاره‌ای جز استفاده از روش حد لثه یا نوسابمرجد No Submerged ندارد. در این حالت ایمپلنت دندانی در استخوان فک قرار گرفته، قطعه موقتی بیرون فک ایمپلنت، خارج از لثه باقی می‌ماند. برای پوشش آن، لازم است تا لثه به دور این قسمت بخیه زده شده آن را بپوشاند. البته در این حالت دیگر بخیه لثه را باز نخواهیم کرد.

پس از گذشت مدت حداقل دو الی سه ماه بسته به شرایط، قالبگیری برای تاج دندانی قابل انجام خواهد بود. مزیت این روش، عمومیت امکان انجام آن است.

تفاوت ایمپلنت دندان یک مرحله ای و دو مرحله ای

ایمپلنت دو مرحله ای (Submerged)

این روش همان روش رایج برای ایمپلنت دندان است. معمولا پزشکان به دلیل غیر قابل دسترسی بودن ساختار این ایمپلنت از بیرون، و در نتیجه کاهش ریسک قرار گرفتن در معرض آلودگی‌های محیطی این روش را ترجیح می‌دهند. برای این کار، پس از قرارگیری پایه ایمپلنت داخل استخوان فک، روی آن تا زمان قرارگیری اباتمنت، با نسج لثه پوشانده و بخیه زده می‌شود.

بعد از جراحی ایمپلنت مرجد یا دو مرحله‌ای، قسمت فیکسچر از بیرون قابل مشاهده نیست. بعد از گشت مدت زمان مقتضی، بخیه‌ها باز شده، و قسمتی پیچی یا همان اباتمنت داخل فیکسچر قرار می‌گیرد. بعد از گذشت مدت نقاهت تقریبا دو هفته‌ای برای ترمیم لثه، کار قالبگیری روکش تاج انجام شده و روی پایه قرار خواهد گرفت.

در برخی موارد رد طول این مدت، پروتزی متحرک روی پایه قرار داده می‌شود. هر چند ترجیح این است که چنین کاری انجام نشود و تا مدت آماده شدن تاج دندان صبر کنید.

ایمپلنت Immediate Loading

این روش همان روش ایمپلنت یک روزه است که یپش از این درباره آن صحبت کردیم. در این روش همزمان با آماده کردن پایه، تاج آن نیز ساخته شده و روی آن قرار خواهد گرفت. این روش معمولا زمانی انجام می‌شود که برای یکی از دندان‌های جلو اتفاقی افتاده و فرد می‌خواهد هر چه زودتر دندان از دست رفته را جبران کند. البته دندان اصلی ممکن است در برخی مواقع، دو الی سه ماه بعد به بیمار تحویل داده شود.

در ایمپلنت فوری، در همان جلسه اول ریشه دندان خارج شده، دندان جدید و موقت روی آن قرار می‌گیرد. همچنین در برخی موارد ترمیم استخوان فک نیز در همان جلسه قابل انجام است. برای کسب اطلاعات بیشتر در این زمینه لازم است تا با ما تماس و برای شما، وقت مشاوره تخصصی در نظر گرفته شود.

مراقبت های بعد از کاشت ایمپلنت

یک ایمپلنت دندان در صورت مراقبت درست می‌تواند کاملا دائمی تلقی شود. البته این موضوع بستگی به شرایطی که در آن قرار دارد، ممکن است متفاوت باشد. همان طور که قبلا اشاره کردیم، ایمپلنت‌های دندان هم ممکن است در شرایط خاصی آسیب ببینند. بنابراین نکات زیر را حتما جدی بگیرید:

  • بعد از قرار دادن ایمپلنت به دلیل بیحسی موضعی که روی دندان‌های شما انجام شده، و نیز جراحی فک و بخیه لثه، بهتر است در منزل استراحت کنید. پزشک ممکن است استفاده از مسکمن‌ها را برای شما تجویز کند. آن‌ها را مصرف کنید.
  • در برخی از جراحی‌های سنگین‌تر، ممکن است بیهوشی عمومی روی شما انجام شود. در این صورت حتما روز بعد را کاملا به استراحت مطلق گذرانده، و کسی در این مدت در کنار شما حضور داشته باشد.
  • عفونت و التهاب لثه می‌تواند به پایه و خود ایمپلنت آسیب بزند. حتی در صورت ایمپلنت دندان، باید بهداشت دهان و دندان را جدی بگیرید. استفاده از نخ دندان، برس های بین دندانی، مسواک، خمیردندان مخصوص ایمپلنت و دهان شویه نباید بعد از ایمپلنت فراموش بشوند.

اطلاعات بیشتر در مورد نحوه نخ دندان کشیدن ایمپلنت دندان

  • در هفته اول بعد از ایمپلنت، بهتر است تنها از غذاهای نرم استفاده و عمل جویدن را در سمت مخالف پایه انجام دهید. تا زمان تمام شدن بیحسی، از خوردن غذای جامد خودداری کنید.
  • در ۲۴ ساعت اول بعد از ایمپلنت مسواک زدن ممنوع است. همچنین شستن دهان با آب تا ۸ ساعت بعد از ایمپلنت توصیه نمی‌شود
  • نوشیدن مایعات با نی نیز می‌تواند منجر به مشکلات متعددی شود.
  • تا ۷۲ ساعت بعد از جراحی ایمپلنت، از مصرف دخانیات، الکل، چای و قهوه خودداری کنید.
  • از نوشیدن مایعات با نی خودداری شود(حداقل دو هفته).