بهترین برندهای کامپوزیت دندان

بروز شده در تاریخ ۲۴ بهمن ۱۴۰۲

 

لیست برندهای کامپوزیت دندان

شاید شما هم متوجه شده باشید که برخی اوقات، دندانپزشکان از پاسخ مستقیم به بعضی سوالات در مورد سوالاتی مثل مارک و انواع کامپوزیت دندان طفره می‌روند. موضوعی که باعث شده گاهی حتی سردرگمی مراجعان برای انتخاب بهترین برند کامپوزیت دندان بیشتر شود. در نتیجه، بسیاری از کسانی که درمان‌هایی مثل ترمیم یا ونیر کامپوزیت دندان را انجام داده‌اند، از جزئیاتی مثل نوع کامپوزیت استفاده شده یا برند آن آگاه نباشند.

البته شما می‌توانید خود درباره مواردی مثل بهترین برندهای کامپوزیت دندان تحقیق کرده و مستقیما از دندانپزشک درباره‌ی انتخاب یکی از آن‌ها راهنمایی بخواهید. مطمئنا در چنین مواقعی دندانپزشکان سعی خواهند کرد تا حد ممکن به سوالات مراجعان پاسخ‌های مناسبی دهند. در واقع، در بسیاری اوقات دلیل روشن نبودن پاسخ‌ها، نه رازداری دندانپزشک، که وابسته بودن مسائل مختلف دندانپزشکی ترمیمی و زیبایی به موارد مختلف یا مفصل بودن پاسخ است.

بیشتر بخوانید: انواع کامپوزیت دندان

ما در مرکز دندانپزشکی آمیتیس به شما این اطمینان را می‌دهیم که همیشه، بهترین مشاور در امور طرح درمان زیبایی یا دندانپزشکی، دندانپزشک معالج خود شماست. در این مقاله از وب‌ سایت مرکز دندانپزشکی آمیتیس تصمیم گرفتیم به یکی از سوالات بسیار رایج و جذاب شما در مورد انواع برندهای کامپوزیت دندان و قیمت آن‌ها پاسخ دهیم.

تا انتهای این مقاله همراه ما باشید تا بتوانید در انتها، به خوبی در مورد بهترین مارک کامپوزیت دندان برای ترمیم یا ونیر کامپوزیتی مورد استفاده در اصلاح طرح لبخند خود تصمیم گرفته یا خواسته‌های خود را با دندانپزشک معالج مطرح کنید.

معیار انتخاب بهترین برندهای کامپوزیت دندان

یکی از مزیت‌های ویژه مرکز دندانپزشکی آمیتیس، مشاوره تخصصی دندانپزشکان ما به مراجعان عزیز برای انتخاب بهترین برند کامپوزیت برای ونیر دندان است. در حال حاضر، ما در مرکز دندانپزشکی آمیتیس برندهای کازمادنت، کر (Kerr) و توکویاما را به عنوان سه برند منتخب در کنار دیگر مارک‌های معتبر کامپوزیت ارائه می‌کنیم.

برند کامپوزیتکشور سازندهقیمت هر واحد (تومان)
IPSلیختنشتاین آلمانتماس بگیرید
کاریزما (Charisma)آلمانتماس بگیرید
Ultradent آمریکاتماس بگیرید
توکویاما (Tokuyama)ژاپنتماس بگیرید
زنیت (zenit)آلمانتماس بگیرید
سارمکو (Saremco)سوئیستماس بگیرید

این برندها در کنار اعتبار بین‌المللی و کیفیت، بسته به شرایط هر مراجع می‌توانند بهترین انتخاب برای ساختن زیباترین لبخند باشند. البته شاید برایتان جالب باشد که چه مسائلی باعث برجسته شدن این برندها در مقایسه با رقبا یا توصیه‌ی یکی از آن‌ها به مراجعی خاص می‌شود. مهمترین معیارهای انتخاب بهترین برند کامپوزیت برای دندانپزشکان شامل مواردی مثل کیفیت، کشور سازنده کامپوزیت، طیف سایه‌های رنگی در دسترس و البته نوع مواد سازنده کامپوزیت است.

ویژگی های بهترین برندهای کامپوزیت دندان

مهمترین موضوعی که باعث کیفیت یک برند کامپوزیت در مقایسه با دیگر شرکت‌های تولید کننده‌ی آن می‌شود، مرغوبیت مواد فیلر شیشه‌ای و رزین به کار رفته در آن است. از مهمترین ویژگیهای بهترین برند کامپوزیت دندان باید به این موارد اشاره کرد:

  • سازگاری جنس مواد کامپوزیت با دندان و بافت‌های نرم دهان

یکی از چالش‌های بزرگ دندانپزشکان در استفاده از کامپوزیت، حساسیت مراجعان به کامپوزیت و بروز عوارضی مثل حساسیت دندان، التهاب لثه و حتی در موارد شدید، کهیر زدن در ناحیه‌ی گونه‌ها است. این که چه مواردی می‌توانند منجر به چنین مشکلاتی شوند مربوط به حوزه‌ی تخصص دندانپزشکی ترمیم و کیفیت استفاده دندانپزشک از مواد ترمیم است. با این حال در بیشتر مواقع این مشکلات در اثر استفاده از مواد ترمیم بی‌کیفیت روی می‌دهد.

بنابراین می‌توان سازگاری کامپوزیت با متابولیسم دهان و دندان را از معیارهای شناسایی بهترین برندهای کامپوزیت دانست. بهترین معیار برای سنجش حساسیت‌زایی یک کامپوزیت، عدم استفاده از ترکیبات سمی در ساختار آن است.

  • اهمیت داشتن ظاهری طبیعی و زیباتر شدن دندان‌ها

از دیگر نکاتی که باید در انتخاب کامپوزیت به آن توجه داشت، ظاهر طبیعی و مشابه کامپوزیت سخت شده با دندان‌های طبیعی است. معمولا کامپوزیت‌های بی‌کیفیت روی دندان ظاهری مات و کدر دارند، در حالی که برندهای کامپوزیت با کیفیت از نظر شفافیت، درخشش و رنگ کاملا با دندان‌های کناری یا رنگ طبیعی دندان‌ها مشابه هستند. موضوعی که باعث هرچه زیباتر شدن ظاهر یک لایه کامپوزیتی می‌شود، کوچکتر بودن ذرات فیلر در آن است.

کامپوزیت دندان

  • سفت شدن سریع و شکل پذیری راحت

در کنار تکسچر و رنگ بافت سطح کامپوزیت، شکل دندان‌های کامپوزیت شده از موضوعات مهم در هر چه بیشتر طبیعی بودن ظاهر ونیر و یا ترمیم‌های کامپوزیتی است. فرم پذیری در کسب نتایج طبیعی کامپوزیت اهمیت بالایی دارد. کامپوزیت‌های باکیفیت، به سرعت شکل و قوام خود را به دست آورده و کار دندانپزشک را برای ترمیم، پر کردن پوسیدگی‌ها و یا روکش دندان راحت‌تر می‌کنند.

  • استحکام بالا و مقاومت در برابر ساییده شدن

لب پر شدن و ساییدگی حاشیه‌ی ونیرهای کامپوزیتی از بزرگترین مشکلات روکش‌ها و ترمیم‌های کامپوزیتی است. بسیاری از کسانی که از ونیر کامپوزیت استفاده می‌کنند با وجود رعایت نکات مراقبتی، هر چند وقت یک بار ناچار به ترمیم ونیر خود می‌شوند. موضوعی که شاید با استفاده از یک برند بهتر می‌توانستند آن را کنترل کنند. علاوه بر این، کامپوزیت برای ترمیم هم به کار می‌رود. استحکام و مقاومت برای دندان‌های ترمیم شده بسیار مهم بود و به همین دلیل، کاربرد کامپوزیت ترمیم برای باندینگ یا پرکردن دندان معمولا محدود به دندان‌های قدامی و نیش است.

با این حال، بسیاری از مردم ترجیح می‌دهند برای دندان‌های عقبی هم به جای استفاده از آمالگام یا پرکننده‌های سرامیکی، از ترمیم‌های همرنگ دندان استفاده کنند. معمولا با بزرگتر شدن ذرات فیلر مقاومت فشاری کامپوزیت در برابر شکستن افزایش می‌یابد، در حالی که از ظاهر طبیعی آن و مقاومت در برابر سایش کاسته می‌شود. برای رفع این تضاد، معمولا از برندهای کامپوزیتی که دارای فیلرهای هیبرید هستند استفاده می‌کنیم.

  • ماندگاری رنگ و طول عمر بالا

ساییدگی و شکستن تنها مشکلاتی نیست که برای کامپوزیت ممکن است روی دهد. بر خلاف لمینت دندان، سطح کامپوزیت متخلل بوده و مستعد رنگ‌پذیری در اثر قرار گرفتن در برابر عوامل زرد کننده دندان است. زرد شدن کامپوزیت معمولا از گوشه‌های ترمیم شروع شده و به تدریج به بقیه نقاط تسری پیدا می‌کند. کامپوزیت‌های نانو از این نظر بهترین کیفیت را دارند.

البته تغییر رنگ کامپوزیت در دراز مدت را باید اجتناب ناپذیر دانست. ولی در صورت استفاده از بهترین برندهای کامپوزیت دندان تا سال‌های طولانی می‌توانید بدون مشکلاتی مثل تغییر رنگ، انتظار لبخندی درخشان و سفید داشته باشید.

  • قابلیت ترمیم

یکی از مزیت‌های کامپوزیت در مقایسه با آمالگام، ترمیم‌پذیری آن در صورت پوسیدگی یا تغییر رنگ است. باید بدانید که در صورت تغییر رنگ کامپوزیت، به دلیل آسیب به بافت کامپوزیت نمی‌توان رنگ آن را با کمک روش‌هایی مثل بلیچینگ دندان اصلاح کرد. به همین دلیل برای انتخاب بهترین برند کامپوزیت، به خصوص در مورد مراجعانی که به کرات به ترمیم نیاز پیدا می‌کنند، باید به ویژگی قابلیت ترمیم‌پذیری هم توجه کرد.

البته این خاصیت ترمیم پذیری بسته به هر برند می‌تواند متفاوت باشد.

  • تنوع رنگ و طیف متنوع سایه‌های کامپوزیت

کامپوزیت های رنگی

یکی از خدمات مهم در دندانپزشکی زیبایی و اصلاح طرح لبخند، مشخص کردن طیفی از رنگ سفید است که زیباترین لبخند را برای مراجع به همراه می‌آورد. به جز ترمیم که به صورت نقطه‌ای انجام می‌شود، ونیر کامپوزیت معمولا فقط برای دندان‌های ردیف جلو قدامی و نیش اجرا می‌شود. در هر دو این موارد همرنگ بودن کامپوزیت مورد استفاده با رنگ طبیعی دندان‌ها اهمیت زیادی داشته و باید از دو رنگ شدن دندان‌ها جلوگیری کرد.

هر چند معمولا تمامی طیف‌های سفید در یک سری از محصولات کامپوزیت برندها وجود ندارند. موضوعی که گاه ما را به انتخاب یک برند خاص اجبار می‌کند.

  • قیمت مواد کامپوزیت دندان

در انتها، باید به عامل قیمت هم به عنوان یک فاکتور تعیین‌کننده برای انتخاب مناسب‌ترین برند کامپوزیت اذعان داشت. معمولا مارک‌های کامپوزیت اروپایی و آمریکایی از کامپزویت‌های ژاپنی، کره‌ای و یا چینی گران‌تر هستند.

انواع کامپوزیت دندان بر اساس مواد سازنده

به جر موارد بالا، نوع مواد سازنده‌ی یک کامپوزیت هم می‌توند در انتخاب بهترین نوع و برند کامپوزیت اهمیت زیادی داشته باشد. معمولا هر برند، انواع خاصی از کامپوزیت را تولید می‌کنند. مواد سازنده‌ی کامپوزیت در کیفیت و نتایج به دست آمده از ترمیم تأثیری مستقیم دارند.

کامپوزیت‌ها از نظر ساختاری از شش قسمت ساخته شده‌اند:

  • ماتریس پلیمری: که ایجاد کننده فاز پلیمری در کامپوزیت می‌شود.
  • فیلرها: که پرکننده رزین با مواد معدنی مثلا گلاس (شیشه)، کوارتز، سیلیکا و غیره هستند.
  • عامل اتصال‌دهنده: که ذرات پراکنده فیلر را به مارتیس پیوند می‌دهد.
  • آغازگرها: که آغازگر واکنش پلیمری شدن کامپوزیت بوده و در کلینیک‌ها، معمولا نور آبی رنگ است.
  • ارموسرها Ormocer و سیلوران Silorane

ما در اینجا برای توضیح خواص کامپوزیت به شما، بیشتر بر نوع فیلرها تأکید می‌کنیم.

استحکام بهترین برندهای کامپوزیت دندان

  • کامپوزیت میکروفیل یا ریز دانه Microfills

کامپوزیت‌های میکروفیل رایج‌ترین نوع کامپوزیت موجود در بازار بوده که اندازه ذرات فیلر (از جنس گلاس و غیره) در آن‌ها کمتر از 100 نانومتر است. میکروفیل در مقایسه با نسل‌های قبلی خود مزیت‌های زیادی مثل ظاهر طبیعی، قابلیت پولیش شدن خوب و مقاومت در برابر تشکیل و تجمع پلاک دندانی را دارد. البته این نوع کامپوزیت برای پر کردن فضاهای خالی میان دندان‌ها چندان مناسب نیست و در لایه‌گذاری روی مینا، نتایج بهتری را از خود نشان می‌دهد.

  • کامپوزیت میکروهیبرید Microhybrids

کامپوزیت میکروهیبرید و نانوهیبرید همان طور که از نام آن مشخص است، ترکیبی همگن از ذرات با اندازه‌ی مختلف است. دلیل صایل ترکیب این دو، ایجاد سطوح شفاف و درخشنده در کنار قابلیت چسبندگی مناسب به عاج دندان است. علاوه بر این، کامپوزیتهای هیبرید برای ترمیم مناسب‌تر بوده و استحکام بالایی هم دارند. البته این نوع کامپوزیت در برابر تغییر رنگ آسیب‌پذیرتر هستند. از دیگر نقاط ضعف کامپوزیت هیبرید، مقاومت کم در برابر سایش و فرم‌پذیری پایین آن است.

  • کامپوزیت نانوفیل Nanofill و نانوهیبریدی

به طور کلی با هر چه کوچکتر شدن ذرات فیلر، بسیاری از پارامترهای کیفیت کامپوزیت (به جز چسبندگی به عاج و استحکام) بهبود می‌یابند. به همین دلیل در جدیدترین نسل از کامپوزیت‌های معرفی شده، کاموزیت‌های نانوفیل و نانوهیبرید به بازار عرضه شده‌اند. این کامپوزیت‌ها برای درمان‌های مثل ونیر کامپوزیت به دلیل ظاهر بسیار زیبا و طبیعی، بهترین انتخاب به شمار می‌روند.

این نوع کامپوزیت توسط برند 3M معرفی شد ولی در حال حاضر برخی از دیگر برندهای سازنده کامپوزیت هم این نوع کامپوزیت را ارائه می‌کنند.

  • کامپوزیتهای درشت دانه یا ماکروفیل

کامپوزیت‌های ماکروفیل قدیمی‌ترین نوع تکنولوژی ساخت کامپوزیت بوده و تنها مزیت آن‌ها، استحکام بالاتر نسبت به دیگر کامپزویت‌های است. به همین دلیل معمولا از آن‌ها برای زیرسازی و ترمیم دندان‌های عقبی استفاده می‌شود.

بهترین برندهای کامپوزیت دندان

در جهان، شرکت‌های متعددی در زمینه تولید تجهیزات و مواد دندانپزشکی فعالیت می‌کنند. در اینجا به برخی از این شرکت‌ها اشاره کرده و از معرفی برخی دیگر به ناچار، خودداری می‌کنیم.

1. کامپوزیت آی پی اس (IPS)

کامپوزیت آی پی اس (IPS)

یکی از نام‌هایی که در انتخاب بهترین مارک ونیر کامپوزیت دندان مکررا مطرح می‌شود، کامپوزیت آی پی اس IPS است. کامپوزیت ای پی اس IPS در واقع یک برند کامپوزیت نیست؛ بلکه نوعی کامپوزیت پیش‌ساخته با ذرات سرامیکی نانوهیبرید مثل سیلیکات و زیرکونیا است که در آزمایشگاه ساخته شده و روی دندان چسبانده می‌شود. کامپوزیت IPS‌ از تنوع رنگی بالایی برخوردار بوده و مقاومت خوبی هم در برابر فشار دارند.

ونیر کامپوزیت آی پی اس مناسب‌ترین انتخاب برای کسانی است که دندان‌های آن‌ها از نامرتب بودن سطح پایین رنج می‌برد. این نوع کامپوزیت ماندگاری بالایی داشته، ولی در صورت نصب نادرست، ممکن است موجب حساسیت و التهاب در لثه‌ها شود.

2. کامپوزیت برند کازمادنت (Cosmedent) ساخت آمریکا

کامپوزیت برند کازمادنت (Cosmedent) ساخت آمریکا

برند آمریکایی کازمادنت از باکیفیت‌ترین برندها در دنیای دندانپزشکی بوده و کامپوزیت‌های آن هم بین دندانپزشکان علاقه‌مندان زیادی دارد. مزیت این برند، قابلیت پولیش و شکل پذیری بالای آن است. کامپوزیت‌های برند کازمادنت در دو نوع میکروفیل و نانوفیل در بازار موجود هستند. در میان محصولات کامپوزیت این برند، در حال حاضر محصول رنامل Renamel از مشهورترین‌هاست.

3. کامپوزیت آمریکایی برند بیسکو (Bisco)

کامپوزیت آمریکایی برند بیسکو (Bisco)

بیسکو دیگر برند آمریکایی مطرح در ساخت انواع کامپوزیت دندان است. در کامپوزیت‌های ساخت برند بیسکو، از سیلیکات کلسیم استفاده شده که باعث شکل‌پذیری و انعطاف در کامپوزیت‌ها می‌شود. همچنین شفافیت و درخشندگی کامپوزیت‌های ساخت این برند آن‌ها را به یک گزینه ایده‌ آل برای ونیر کامپوزیت دندان و اصلاح طرح لبخند مبدل کرده است.

در میان محصولات کامپوزیت مختلفی که برند بیسکو عرضه کرده است، باید به کامپوزیت‌های Reveal، Alpha، Aeliteflo و Aelite اشاره کرد.

4. کامپوزیت برند اولترادنت (Ultradent) ساخت آمریکا

کامپوزیت برند اولترادنت (Ultradent) ساخت آمریکا

در کنار دو برند بیسکو و کازمادنت، برند اولترادنت دیگر برند مشهور و مطرح آمریکایی تولید کننده لوازم و مواد دندانپزشکی، از جمله کامپوزیت دندان است. از بهترین ویژگی‌های این برند، باید به فلورسنت بودن و اپالسنس (مشابهت با ساختار طبیعی دندان) اشاره کرد. ذرات فیلر کامپوزیت‌های اولترانت معمولا چیزی در حدود 0.7 میکرومتر است. به همین دلیل خاصیت پولیش پذیری بسیار عالی داشته و به خوبی، می‌تواند برای ترمیم یا ونیر کامپوزیت دندان‌های جلو به کار رود.

5. کامپوزیت یونانی-آمریکایی برند (DMP Dental)

کامپوزیت یونانی-آمریکایی برند (DMP Dental)

کامپوزیت‌های برند دی ام پی دنتال از نوع نانوهیبرید بوده که باعث فرم‌پذیری راحت، پولیش آسان، ماندگاری بالا و مقاومت در برابر تغییر رنگ و ساییدگی شده است. از دیگر مزیت‌های خوب این کامپوزیت باید به سطح تخلخل پایین آن اشاره کرده که ظاهری بسیار طبیعی و خواص همراه آن را برای دندان‌های ترمیم شده با این برند کامپوزیت به ارمغان می‌اورد.

6. کامپوزیت برند کر (Kerr) ساخت سوئیس، ایتالیا و ایالات متحده

کامپوزیت برند کر (Kerr) ساخت سوئیس، ایتالیا و ایالات متحده

دی ام پی تنها برند کامپوزیتی نیست که با همکاری فناوری شرکت‌های آمریکایی و اروپایی ساخته می‌شود. شاید مشهورترین برند آمریکایی-اروپایی این لیست، برند کامپوزیت کر Kerr باشد. کامپوزیت‌های کر، با استفاده از سیستم ۱۶ رنگی ویتا Vita توسعه یافته و از نوع میکروهیبرید هستند. ویژگی‌ای که باعث شده در کنار مزیت‌هایی مثل ماندگاری بالا، مقاومت در برابر ساییدگی و شکل‌پذیری، ظاهر طبیعی زیبایی هم داشته باشند.

7. کامپوزیت برند سارمکو (SAREMCO) ساخت سوئیس

برند سارمکو برای کامپوزیت

در میان برندهای سازنده کامپوزیت سوئیسی، برند سارمکو از مشهورترین نام‌ها است. کامپوزیت‌های ساخت برند سارمکو از جنس متاکریلات و بدون مونومرهای آزاد سمی TEGDMA یا HEMA بوده که در نتیجه، کمترین سطح از حساسیت و آلرژی را در دهان ایجاد می‌کند. از دیگر مزیت‌های کامپوزیت برند سارمکو باید به سفت شدن سریع در مجاورت نور آبی و مقاومت در برابر ساییدگی اشاره کرد.

همچنین بخوانید : انواع رنگ کامپوزیت سارمکو و قیمت آنها

بسیاری از دندانپزشکان اعتقاد دارند که سارمکو یکی از بهترین برندهای کامپوزیت در میان دیگر برندهای اروپایی یا آمریکایی است. در واقع، گاهی تنها برند ایوکلار ویوادنت از نظر کیفیت با این برند مقایسه می‌شود که خود نشانگر سطح کیفیت کامپوزیت مارک سارمکو است. موضوعی که باعث شده کامپوزیت سارمکو یکی از بهترین گزینه‌ها برای کاربرد به عنوان ونیر کامپوزیت باشد.

8. کامپوزیت برند اشترومن (Straumann) ساخت سوئیس

در کنار سارمکو، باید به نام اشترومن به عنوان یکی از مطرح‌ترین برندهای سوییسی ساخت کامپوزیت اشاره کرد که ایمپلنت‌های آن هم از شهرت خوبی برخوردار است. کامپوزیت‌های برند اشترومن از نوع پلیمری اکریلات مونوکروماتیک و با با پرکننده‌ی میکروفیل هستند. این خواص باعث می‌شوند کامپوزیت برند اشترومن استحکام بالا، سایه رنگ‌های متنوع و ظاهری بسیار طبیعی داشته باشند.

یکی دیگر از مزیت‌های این مارک، عدم استفاده از ترکیبات متیل متاکریلات در آن‌هاست. در نتیجه این محصول دارای خواص ضدحساسیت بوده و نیازی به نگرانی از این بابت هم نخواهیم داشت. در کنار این مزایای، کامپوزیت اشترومن خواص دیگری مثل آب‌گریزی و جلوگیری از تجمع پلاک در اطراف خود را هم داراست.

9. کامپوزیت سوئیسی برند کولتن (Coltene)

کامپوزیت سوئیسی برند کولتن (Coltene)

یکی دیگر از برندهای سازنده کامپوزیت در کشور سوئیس که بی شک باید به نام آن اشاره کنیم، کامپوزیت برند کولتن است. کلتن، یک شرکت چند ملیتی است که محصولات خود را در کشورهای گوناگون تولید می‌کند. از جمله:

  • محصولات پلیمری در کشور سوئیس
  • محصولات فنی و تکنیکال در کشور آمریکا
  • محصولات اندو از جمله ابزار روتاری در آلمان و برزیل

یکی از ویژگی‌های جالب برند کولتن، دارا بودن تکنولوژی تولید کامپوزیت با فیلرهای نانو هیبریدی است. کامپوزیت‌های نانوهیبرید در کنار داشتن خواص خوب دیگر انواع کامپوزیت مثل استحکام فشاری و چسبندگی بالا، از مزیت‌های دیگری مثل پولیش‌پذیری و ظاهر بسیار طبیعی هم بهره‌مندند.

10. کامپوزیت برند ایوکلار ویوادنت (Ivoclar Vivadent) ساخت لیختن اشتاین

کامپوزیت برند ایوکلار ویوادنت (Ivoclar Vivadent) ساخت لیختن اشتاین

توانایی ارائه محصولات دندانپزشکی باکیفیت در قاره اروپا محدود به کشور سوئیس نیست. برند ایوکلار ویوادنت Ivoclar Vivadent ساخت لیختن اشتاین و آلمان یکی از باکیفیت‌ترین برندهای کامپوزیت دندان است که تنها با بهترین مارک‌های بین‌المللی قابل مقایسه می‌باشد. این برند هم توانایی ساخت کامپوزیت‌های نانوهیبرید را داشته و از مزیت‌های متعدد آن بهره‌مند است.

از ویژگی‌های جالب این برند که باید به آن اشاره کرد، سفت شدن تقریبا بلافاصله‌ی آن است که موجب می‌شود پس از ترمیم یا ونیر با این برند، نیازی به انتظار برای استفاده مجدد از دندان نداشته باشیم. ویژگی‌ای که خود به تنهایی می‌تواند گویای سطح کیفیت این برند سازنده کامپوزیت باشد.

11. کامپوزیت دی ام جی آمریکا (DMG America)

برند دی ام جی آمریکا بر خلاف اسم آن، یک کامپوزیت ساخت کشور آلمان است. کامپوزیت این برند با استفاده از فن‌آوری آلمانی و آمریکایی و با خواصی مثل انقباض پلیمریزاسیون و مقاومت در برابر فشار بالا جای خود را در میان دندانپزشکان باز کرده است. بد نیست بدانید این برند وابسته به شرکت آلمانی زنیت دنتال است.

12. کامپوزیت برند زنیت (Zenit) ساخت آلمان

کامپوزیت برند زنیت (Zenit) ساخت آلمان

اگر بخواهیم در میان بهترین مارکهای کامپوزیت آلمانی از چند برند نام ببریم، کامپوزیت برند زنیت حتما یکی از این نام‌ها خواهد بود. کامپوزیت‌های برند زنیت از نوع نانوفیل بوده که آن را به گزینه‌ای عالی برای بازسازی ظاهر طبیعی دندان مبدل می‌کند. به دلیل کوچک بوده فیلرهای این کامپوزیت، استفاده از آن برای ترمیم و یا پوشاندن ترک‌ها و لبپرشدگی‌های دندان بسیار در میان دندانپزشکان محبوبیت دارد.

13. کامپوزیت برند کاریزما (Charisma) ساخت آلمان

کامپوزیت برند کاریزما (Charisma) ساخت آلمان

برند کامپوزیت کاریزما یکی از برندهای محبوب برای ترمیم و ونیر کامپوزیت در میان مارکهای آلمانی است. از نظر سطح کیفیت، این برند معمولا با کامپوزیت ژاپنی توکویاما مقایسه می‌شود. نوع ذرات فیلر در این برند معمولا از نوع میکروفیل یا میکروهیبرید و از جنس میکروگلس (باریوم آلومینیوم فلوراید گلس) است. این ویژگی به تطابق بهتر رنگ ترمیم با دندان‌های اطراف کمک زیادی می‌کند.

از دیگر ویژگی‌های برند کامپوزیت کاریزما، ماندگاری بالا و مقاومت آن در برابر تغییر شکل است.

14. کامپوزیت سولافیل (Solafil) ساخت انگلستان

برند سولافیل برای کامپوزیت

کامپوزیت‌های آمریکایی، آلمانی و سوئیسی با وجود مزیت‌های بسیار زیاد، معمولا قیمت بالایی دارند. اما آیا نمی‌توان یک کامپوزیت باکیفیت و با قیمت مناسب‌تر استفاده کرد؟ در واقع بله؛ برندهای کامپوزیت اقتصادی‌تری هم در بازار وجود دارند که از جمله‌ی آنها می‌توان به برند انگلیسی سولافیل اشاره کرد. به طور متوسط، معمولا قیمت هر واحد کامپوزیت سولافیل، کمتر از یک سوم برندهای برتر، مانند سارمکو یا ایوکلار ویوادنت است.

این کامپوزیت از نوع میکروهیبرید بوده که آن را برای ترمیم‌های خلفی و قدامی مناسب می‌کند. در عین این که از آن می‌توان برای روکش ترک‌ها و شکستگی‌های سطح هم استفاده کرد. این برند از نظر استحکام و مقاومت فشاری در سطح بسیار مناسبی است؛ ولی از نظر شفافیت و ظاهر طبیعی یک محصول متوسط محسوب می‌شود.

15. کامپوزیت برند اس دی آی (SDI) ساخت استرالیا

به جز برندهای اروپایی و آمریکایی، کشورهای دیگر هم محصولات پلیمری دندانپزشکی خود را به بازار عرضه کرده‌اند. یکی از این کشورها، استرالیا است که مشهورترین محصول آن‌، برند اس دی آی که با نام کامپوزیت لونا هم شناخته می‌شود. این کامپوزیت از نوع نانوهیبرید بوده و برای اینله و آنله، ترمیم و ونیر مناسب است. از مزیت‌هیا این برند در مقایسه با کامپزویت‌های ساخت اروپا باید به اقتصادی‌تر بودن آن در کنار ظاهر طبیعی اشاره کرد.

16. کامپوزیت ژاپنی برند توکویاما (Tokuyama Dental America)

برند توکویاما برای کامپوزیت

اگر قبل از مطالعه‌ی این مقاله کمی در مورد برندهای کامپوزیت دندان تحقیق کرده باشید، غیرممکن است که نام توکویاما برایتان ناآشنا باشد. کامپوزیت توکویاما ساخت کشور ژاپن از مشهورترین مارکهای کامپوزیت دندان است. مزیت بسیار بزرگ این برند کامپوزیت، در اختیار داشتن توؤمان بسیاری از ویژگی‌های مثبت از نظر زیبایی و طبیعی بودن، مقاومت و ماندگاری بالا و قیمت مناسب است.

یکی دیگر از ویژگی‌های منحصر به فرد این برند، نوعی تکنولوژی در ساخت مواد پلیمری آن موسوم به آفتاب‌پرست است. این ویژگی باعث می‌شود که کامپوزیت به راحتی با رنگ و سایه دندان‌‌های مجاور هماهنگ شود. همچنین این کامپوزیت به سرعت و در ظرف ۱۰ ثانیه کاملا سفت می‌شود که خود امتیاز بزرگ دیگری برای آن از نظر نتایج و راحتی کار به شمار می‌آید. کامپوزیت توکویاما دارای فیلرهای نانو است که آن را تبدیل به گزیتنه‌ای عالی برای ونیر کامپوزیت می‌کند.

17. کامپوزیت گرادیا (Gradia Direct) ساخت ژاپن

پس از برند نام آشنای توکویاما، گرادیا دیگر برند مشهور تولیدکننده کامپوزیت ژاپنی است. ابن کامپوزیت از میکرو هیبرید حاوی ماتریکس میکروفیلد، ذرات سیلیکا و فیلر های از پیش پلیمر ساخته شده شده و بیشتر برای ترمیم کامپوزیت به کار می‌رود. از مزیت‌ای این برند، باید به چسبندگی عالی و مقاومت بالا اشاره کرد. خاصیتی که در اثر استفاده از فیلرهای هیبرید به دست می‌آید.

18. کامپوزیت اوپالیس یا اپالیس Opallis ساخت برزیل

برند اپالیس برای کامپوزیت

در کنار کشورهای نام‌اشنای سازنده محصولات دندانپزشکی، ممکن است نام کامپوزیت‌های برزیلی را هم شنیده باشید. کامپوزیت برزیلی اپالیس از مطرح‌ترین برندهای ساخت این کشور بوده که در برخی از کلینیک‌های دندانپزشکی از محصولات آن برای کامپوزیت دندان استفاده می‌شود. فیلر مورد استفاده در این کامپوزیت از جنس شیشه Schott است.

در حال حاضر ما در مرکز دندانپزشکی آمیتیس از این برند استفاده نمی‌کنیم؛ اما مزایایی مثل ظاهر طبیعی، فرم‌پذیری و قیمت به صرفه‌ی آن باعث شده است تا در بازار ایران از این محصول هم به شکل گسترده استفاده شود.

مقایسه برندهای خوب کامپوزیت با برندهای ارزان و نامرغوب

به سیاهه‌ی بالا می‌توان نام برندهای متعدد دیگری از اروپا و دیگر نقاط جهان را اضافه کرد. علاوه بر این بسیاری از شرکت‌های برتر تولیدکننده‌ی محصولات دندانپزشکی، کامپویت‌های خود را با نام‌های تجاری جدید و متنوعی به بازار ارائه می‌کنند که باعث حتی پیچیده‌تر شدن انتخاب یک برند کامپوزیت دندان برای مراجع شود.

با این حال معمولا خود دندانپزشکان با در نظر گرفتن مزایا و معایب هر برند، تعدادی از بهترین‌ها را بر اساس نیازهای مراجعان خود در اختیار آن‌ها قرار می‌دهد. بنابراین معمولا شما بسته به گزینه‌های کلینیک و نیاز خود تنها می‌توانید بین دو یا سه گزینه برند کامپوزیت خود را انتخاب کنید. برای این انتخاب، بد نیست تا به برخی نکات توجه کنید:

  • کامپوزیت‌های باکیفیت‌تر در دراز مدت به صرفه‌ترند: یک ضرب‌المثل مشهور انگلیسی می‌گوید: «هنوز آن قدر ثروتمند نشده‌ام که جنس ارزان بخرم». ممکن است هنگام انتخاب برند کامپوزیت، به دلیل صرفه‌جویی در هزینه‌ها تصمیم بگیرید تا برندهای ارزان قیمت‌تر را به برندهای گران و لاکچری کامپوزیت ترجیح دهید. ولی با در نظر گرفتن هزینه‌های ترمیم‌های متعدد کامپوزیت‌های اقتصادی، مشکلات احتمالی بعدی و طول عمر پایین‌تر، احتمال دارد ناخواسته هزینه‌های خود را افزایش داده باشید.

بنابراین بهتر است یک بار هزینه کنید و مشکل را برای همیشه از خود دور نگه دارید.

  • ظاهر کامپوزیت‌های باکیفیت قابل مقایسه با انواع ارزان‌تر نیست: اجازه دهید در مورد خدمات دندانپزشکی زیبایی یک توصیه کلی به شما دهیم: مهمترین موضوع در دراز مدت رضایت شما از زیبایی لبخند خود است. در واقع، هزینه‌هایی که برای اصلاح طرح لبخند و ترمیم مشکلات دندان‌ها انجام می‌دهید پس از مدتی جبران و فراموش می‌شوند؛ ولی نتیجه‌ی آن همیشه همراه شما خواهد بود. بنابراین حتما از کامپزویت‌های باکیفیت استفاده کنید تا همیشه با دیدن لبخند خود، از زیبایی آن لذت ببرید.
  • کامپوزیت‌های باکیفیت طول عمر بیشتری دارند: طول عمر یک ونیر کامپوزیت یا ترمیم کامپوزیتی، ممکن است یک ساعت یا ده سال باشد. این موضوع صرف نظر از مراقبت‌های لازم بعد از انجام کامپوزیت، به کیفیت ماده اولیه هم به شدت بستگی دارد.
  • کامپزویت‌های مرغوب ضدحساسیت هستند: یکی از عوارضی که همیشه در استفاده از کامپوزیت به آن اشاره شده، معایبی مثل حساسیت‌زایی آن برای دهان و دندان، ایجاد بوی نامطبوع یا موارد دیگری از این دست است. معمولا این دست مشکلات در اثر موضوعاتی مثل استفاده از مواد اولیه بی‌کیفیت در برندهای ارزان‌قیمت روی می‌دهد؛ در حالی که برندهای مطرح اروپایی و آمریکایی کمتر با این مشکلات دست به گریبان می‌شوند.

مراقبت های لازم بعد از کامپوزیت دندان

یکی از رازهایی که بسیاری از دندانپزشکان ترجیح می‌دهند با مراجعان خود در میان نگذارند، میزان علاقه‌ی آن‌ها با استفاده از کامپوزیت است. در واقع، بسیاری از دندانپزشکان آمالگام را به ترمیم کامپوزیت و لمینت را به ونیر کامپوزیت ترجیح می‌دهند. مهم ترین دلیل کامپوزیت‌ گریزی دندانپزشکان، نیاز کامپوزیت به رعایت نکات مراقبتی و عدم رعایت این موارد در بسیاری مواقع از طرف کسانی است که از کامپوزیت استفاده کرده‌اند.

  • ممکن است بعضی از برندهای کامپوزیت مثل ایوکلار ویوادنت ویژگی‌های خاصی مثل سفت شدن لحظه‌ای و عدم نیاز به دوره نقاهت داشته باشند؛ ولی این موارد استثنا محسوب شده و باید بعد از ونیر یا ترمیم کامپوزیت حداقل دو ساعت از خوردن یا جویدن هر گونه خوراکی خودداری کنید.
  • حساسیت و احساس درد در دندان‌ها بعد از استفاده از کامپوزیت چندان موضوع نادری نیست. ولی ممکن این حساسیت یا درد در اثر مشکلات جدی‌تری به وجود آمده باشد. به همین دلیل در صورت ادامه یافتن این مشکلات توصیه می‌شود حتما دندانپزشک خود را در جریان قرار دهید.
  • نگهداری از ونیر کامپوزیت نیازمند توجه و وسواس زیادی است؛ در غیر این صورت باید هر چند وقت یک بار برای ترمیم آن مجددا به کلینیک برگردید. حتما هنگام خواب از محافظ دندان نایت گارد استفاده کنید. دندان قروچه یا عادن فشار دادن دندان‌های روی هم، اثر بسیار بدی بر ونیرها می‌تواند داشته باشد.
  • بعد از ونیر دندان‌ها، اهمیت بهداشت دهان و دندان بسیار بیشتر می‌شود. ولی باید در انجام این کار هم به نکات ظریفی توجه کنید. مثلا دهانشویه‌های حاوی الکل ممکن است بر کامپوزیت اثر بدی داشته باشد. برای کسب راخنمایی‌های بیشتر با دندانپزشک خود مشورت کنید.
  • به یاد داشته باشید بعد از کامپوزیت ونیر یا ترمیم‌های کامپوزیت متعدد، دیگر نمی‌توانید از بلیچینگ استفاده کنید. در عوض، باید هر چند وقت یکبار برای ترمیم و پولیش ونیر (یا تعویض ترمیم‌ها) باید به کلینیک برگردید.

جلوگیری از زرد شدن کامپوزیت دندان

جلوگیری از زرد شدن کامپوزیت های دندان

یکی از مشکلات بسیار رایج و ناراحت‌کننده در تمامی برندهای ونیر کامپوزیت، تغییر رنگ ونیرها یا ترمیم‌های استفاده شده در آن است. دلیل این موضوع، متخلخل بودن سطح کامپوزیت است. البته در صورت استفاده از کامپوزیت‌های نانوفیل یا نانوهیبرید، کمتر درگیر این مشکلات خواهید شد. برندهای ویوادنت، کازمادنت و کر در مقایسه با برندهای چینی و کره‌ای کمتر درگیر تغییر رنگ کامپوزیت می‌شوند.

برای جلوگیری از تغییر رنگ ونیرها، بهتر است از مصرف این خوراکی‌ها یا مواد، خودداری کنید:

  • دخانیات و الکل اثر بسیار مخربی چه بر کامپوزیت و چه بر ترمیم دندان دارند. در میان مواد الکلی هم شراب قرمز بیشترین اثر تخریبی بر رنگ ونیرها را بر جای می‌گذارد.
  • به جز این مواد، میوه‌ها و آبمیوه‌های قرمز رنگ مثل اب زرشک، آب آلبالو و موارد مشابه، زنگ کامپزویت‌ها را تغییر می‌دهند. این موضوع درباره‌ی سس‌های رنگی و حتی خوراکی‌های ترش قرمز هم صادق است.
  • چای سیاه، قهوه و دمنوش‌های تیره رنگ اثر مشابهی بر زرد شدن کامپوزیت دارند.

برای اطلاع از نحوه مراقبت از دندان های کامپوزیت شده کلیک کنید.

مقایسه مراقبت های لازم لمینت دندان و کامپوزیت دندان

ممکن است رعایت این نکات مراقبتی شما را برای انجام ونیر کامپوزیت مردد کرده باشد. در واقع بسیاری از مراجعان داوطلب استفاده از خدمات زیبایی سوالات زیادی در ارتباط با انتخاب بین طرح‌های درمانی مختلف بین وینر و لمینت دارند. بد نیست بدانید بسیاری از بهترین برندهای لمینت و کامپوزیت مشترک هستند و می‌توانید برای انتخاب میان برندهای مختلف لمینت هم به نام‌های نام‌اشنای اشاره شده در این مقاله اعتماد کنید.

با این حال، باید به یاد داشته باشید که مراقبت‌های لازم برای ونیر کامپوزیت و ونیر تا حد زیادی با همدیگر مشابه است و نباید تصور کرد در صورت استفاده از لمینت، نیاز به رعایت نکات مراقبتی مشابه با ونیر کامپوزیت نیست.

برای کسب اطلاعات بیشتر در مورد این که برای شما لمینت دندان بهتر است یا ونیر کامپوزیت می‌توانید به مقاله‌ی مربوط به همین موضوع در وب سایت مرکز دندانپزشکی آمیتیس مراجعه کنید.

کاپوزیت و انواع برند های آن

تا به اینجا، معیارهای انتخاب بهترین برندهای کامپوزیت دندان را توضیح و تعدادی از بهترین مارک های کامپوزیت دندان و مزایای انتخاب آن‌ها را هم معرفی کردیم. بد نیست در ادامه، به بررسی برخی سوالات رایج در این مورد بپردازیم.

سوالات متداول

1. بهترین مارک کامپوزیت دندان چقدر هزینه دارد؟

معمولا هزینه‌ی کامپوزیت دندان صرف نظر از برند کامپوزیت به شرایط خاص هر بیمار، نوع درمان و شرایط عملی انجام ترمیم بستگی دارد. به همین دلیل نمی‌توان هزینه مشخصی را برای درمان با بهترین برند کامپوزیت مشخص کرد. در حال حاضر، برندهای اروپایی ایوکلار ویوادنت، سارمکو و کر در کنار کازمادنت گران‌ترین برندهای کامپوزیت دندان هستند و هزینه اولیه‌ی آن‌ها به ازای هر واحد از حدود یک و نیم میلیون تومان آغاز می‌شود.

2. بهترین مارک کامپوزیت دندان در ایران چیست؟

خوشبختانه محصولات بسیاری از بهترین برندهای سازنده تجهیزات و لوازم دندانپزشکی در ایران قابل دسترسی هستند. از نظر کیفیت، برندهای ایوکلار ویوادنت در کنار سارمکو، کر و کازمادنت بهترین‌ها محسوب می‌شوند. اما نباید از کنار نام‌هایی مثل اولترادنت، توکویاما و کاریزما هم به آسانی گذر کرد.

3. بهترین کامپوزیت دندان برای کدام کشور است؟

بهترین کامپوزیت‌های حال حاضر جهان، متعلق به برندهایی از کشورهای سوئیس، آلمان و آمریکا هستند. با این حال کشوری مثل ژاپن هم برندهای بسیار خوب زیادی دارد که استفاده از آن‌ها معمولا با بهترین نتایج همراه است.

بیشتر بخوانید: بهترین کامپوزیت دندان برای کدام کشور است؟

4. آیا انتخاب برند کامپوزیت با توجه به درمان متفاوت است؟

بله، کامپوزیت‌ها با توجه به اندازه و نوع ذرات فیلر و ترکیبات دیگر آن، دارای خواص متفاوتی است که هر کامپوزیت را برای طرح درمان خاصی مناسب می‌سازد. در کنار این موضوع، برندهای مختلف هم محصولات گوناگون با کیفیت‌های متفاوت را عرضه کرده‌اند. به همین دلیل معمولا رد درمان‌های مختلف، نیازمند استفاده از برندها و محصولات خاصی هستیم.

5. انتخاب بهترین مارک کامپوزیت برای به دست آوردن نتیجه مطلوب کافی است؟

البته برند سازنده یک نکته مهم در نتایج به دست آمده از درمان‌های مرتبط با کامپوزیت است. ولی موارد متعدد دیگری مثل سطح تخصص دندانپزشک و مهارت وی هم برای کسب بهترین نتایج دارای اهمیت هستند

6. چه عواملی باعث می شوند درمان کامپوزیت دندان در بلند مدت موفق باشد؟

مهمترین نکته‌ای که باید برای موفقیت درمان‌های کامپوزیت مانند ترمیم یا ونیر کامپوزیت در دراز مدت مد نظر قرار گیرد، رعایت نکات مربوط به مراقبت‌های بعد از درمان است. در غیر این صورت حتی بهترین ترمیم‌ها با مواد درجه یک هم نمی‌تواند موفقیت صد درصدی درمان را در دراز مدت تضمین کند.

جمع بندی

در این مقاله از وب‌سایت کلینیک دندانپزشکی آمیتیس، ویژگی‌های مهم در ترکیبات کامپوزیت و انواع ترکیبات آن را بررسی کرده و سعی کردیم در مورد اهمیت آن‌ها به شما توضیحات لازم را ارائه دهیم. این ویژگی‌ها به شما کمک می‌کنند تا درباره‌ی مزایای برندهای مختلف سازنده کامپوزیت دندان و مارک‌های متنوعی که در بازار وجود دارند، تصمیم بگیرید. به این ترتیب می‌توانید متوجه شوید که چرا برخی برندهای کامپوزیت، نسبت به برخی دیگر گران‌تر هستند و یا چرا برای کامپوزیت و ترمیم دندان در دندان‌های قدامی یا خلفی، از مارک‌های اقتصادی‌تر یا هیبریدی استفاده می‌شود.

در صورت هر گونه سوال، می‌توانید در قسمت نظرات پرسش خود را مطرح کرده یا با شماره‌های مرکز دندانپزشکی آمیتیس درج شده در فوتر سایت تماس بگیرید. همکاران ما در اسرع وقت پاسخگوی سوالات شما خواهند بود.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *