کامپوزیت بهتر است یا ایمپلنت دندان

بروز شده در تاریخ ۵ اردیبهشت ۱۴۰۳

کامپوزیت بهتر است یا ایمپلنت دندان؟ این یکی از مسائلی است که بسیاری از افراد در زمینه بهداشت دندان با آن مواجه می‌شوند. حفظ دندان‌های سالم و زیبا برای اغلب ما اهمیت زیادی دارد و انتخاب بین کامپوزیت و ایمپلنت دندان ممکن است یکی از تصمیمات مهمی باشد که باید در مورد آن تحقیق و بررسی کرد. در این مقدمه، به مقایسه این دو روش پرداخته و نکات کلیدی مرتبط با هر یک را بررسی خواهیم کرد تا شما بتوانید تصمیم مناسبی برای بهبود و ترمیم دندان‌های خود بگیرید.

کامپوزیت یک روش ترمیمی غیر جراحی است که برای تعمیر دندان‌های تخریب شده و ترمیم‌های کوچک در دندان‌ها به کار می‌رود. این ماده به شکل لایه‌ای روی دندان‌ها قرار می‌گیرد و به بازسازی شکل و عملکرد دندان‌ها کمک می‌کند. به دلیل فرآیند نسبتاً ساده و کمترین نیاز به جراحی، روش کامپوزیت گاهی به عنوان یک گزینه اولیه برای ترمیم دندان‌ها مورد توجه قرار می‌گیرد.

از سوی دیگر، ایمپلنت دندان یک روش جراحی است که برای جایگذاری دندان‌های افتاده یا خراب و تعمیر دندان‌هایی که نمی‌توانند توسط کامپوزیت بهبود یابند، مورد استفاده قرار می‌گیرد. ایمپلنت یک ساختار تیتانیومی است که در فک داخلی و با کمک جراحان قرار داده می‌شود و به عنوان ریشه مصنوعی دندان عمل می‌کند.

این روش به دلیل پایداری و طول عمر بالا، به عنوان یک انتخاب مطلوب برای ترمیم دندان‌ها و بازگرداندن جذابیت لبخند طبیعی شناخته می‌شود. در ادامه مطلب « کامپوزیت بهتر است یا ایمپلنت دندان؟» ، به بررسی مزایا و معایب هر یک از این روش‌ها خواهیم پرداخت تا به شما کمک کنیم، تصمیم بهتری برای بهبود دندان‌های خود اتخاذ کنید.

کامپوزیت دندان چیست؟

کامپوزیت‌ دندان نوعی درمان روکش دندان است. کامپوزیت دندان درمانی برای از بین بردن شرایطی مانند دندان‌های کج، از دست دادن دندان‌ها و تغییر رنگ دندان است. کامپوزیت دندان، بدون آسیب به دندان‌ها انجام می‌شود. این روش جزو ترمیم‌های زیبایی هستند که بر روی سطوح دندان با مواد پرکننده کامپوزیت به منظور تغییر رنگ، شکل دندان، بزرگ شدن آن یا درمان نقص و ظاهر زیبایی به دندان انجام می‌شود.

در این درمان، مواد کامپوزیت دندان برای افرادی که دندان‌های شکسته، دندان‌های از دست رفته، شکاف یا تغییر رنگ دارند اعمال می‌شود. بدین ترتیب ظاهر و بدشکلی دندان از بین می‌رود. کامپوزیت دندان ظاهری تقریباً طبیعی ارائه می‌دهد.  در این روش دندانپزشک مانند یک مجسمه ساز عمل می‌کند و با مواد کامپوزیت به دندان‌ها شکل جدید و زیبایی می‌بخشد.

کامپوزیت دندان را برای چه کسانی مناسب است؟

در ادامه مطلب « کامپوزیت بهتر است یا ایمپلنت دندان؟» به افرادی اشاره می‌کنیم که می‌توانند از روش کامپوزیت دندان استفاده کنند. روش کامپوزیت دندان یک روش ترمیمی است که برای ترمیم دندان‌های معیوب، شکسته یا آسیب دیده استفاده می‌شود. این روش، یک ماده کامپوزیت رنگی را بر روی سطح دندان قرار می‌دهد تا شکل و رنگ طبیعی دندان را بازسازی کند. افراد زیر می‌توانند از روش کامپوزیت دندان استفاده کنند:

  • افرادی که دندان‌های جلویی‌شان شکسته یا آسیب دیده‌اند: این روش می‌تواند برای ترمیم شکستگی‌های کوچک تا متوسط در دندان‌های جلویی استفاده شود.
  • افرادی که دندان‌های جلویی‌شان دچار تغییر رنگ یا لکه‌ شده‌ است: با استفاده از کامپوزیت دندان، می‌توان رنگ و ظاهر طبیعی دندان را بهبود بخشید و لکه‌ها یا تغییرات رنگ را پوشش داد.
  • افرادی که بین دندان‌های جلویی شان فاصله وجود دارد: در ادامه مطلب « کامپوزیت بهتر است یا ایمپلنت دندان؟» باید این موضوع را در نظر داشت با استفاده از کامپوزیت دندان، می‌توان فاصله بین دندان‌های جلو را کاهش داد و ظاهری متناسب و طبیعی‌تر را بوجود آورد.
  • افرادی که دندان‌های پشتی‌شان شکسته یا آسیب دیده‌: اگر دندان‌های پشتی دچار شکستگی‌های کوچک باشند، کامپوزیت دندان می‌تواند برای ترمیم آنها استفاده شود.

مهم است که قبل از تصمیم‌گیری درباره موضوع «کامپوزیت بهتر است یا ایمپلنت دندان؟» با یک دندانپزشک مشورت کنید. او می‌تواند وضعیت دندان‌های شما را بررسی کرده و توصیه‌های لازم را ارائه دهد.

کامپوزیت بهتر است یا ایمپلنت دندان

مزایای کامپوزیت دندان

کامپوزیت دندان یک ماده پرکاربرد در کاربردهای دندانپزشکی زیبایی و ترمیمی هستند. این کامپوزیت‌‌ها مزایای زیادی دارند که در ادامه مطلب « کامپوزیت بهتر است یا ایمپلنت دندان؟» به آنها اشاره‌ می‌کنیم:

  • ظاهر زیبا: کامپوزیت دندان با ایجاد ظاهری طبیعی‌تر به دستیابی لبخندی زیبا کمک‌ می‌کند. از کامپوزیت‌‌ها‌ می‌توان برای اصلاح شکل، اندازه و رنگ دندان‌‌ها استفاده کرد.
  • حداقل آماده سازی دندان: کامپوزیت به حداقل آماده سازی در دندان‌‌ها نیاز دارد. این اجازه‌ می‌دهد تا ساختار طبیعی دندان حفظ شود و روند درمان کمتر تهاجمی باشد.
  • فرآیند درمان سریع: در ادامه مطلب « کامپوزیت بهتر است یا ایمپلنت دندان؟» به این نکته دقت کنید که کامپوزیت روند درمان سریع تری را نسبت به سایر گزینه‌‌های ترمیمی ارائه‌ می‌دهد. معمولاً‌ می‌توان آنها را در یک بار ویزیت انجام داد، بنابراین در وقت بیماران صرفه جویی‌ می‌شود.
  • دوام: کامپوزیت‌‌ها برای مقاومت در برابر استفاده روزانه طراحی شده اند. هنگامی که به درستی اعمال شوند، راه حلی طولانی مدت ارائه‌ می‌دهند و به جلوگیری از ترک خوردگی یا شکستگی کمک‌ می‌کنند.
  • ثبات رنگ: کامپوزیت دندان دارای ثبات رنگ هستند. آنها ظاهر طبیعی خود را در طول سال‌‌ها بدون تغییر رنگ حفظ‌ می‌کنند.
  • قابلیت تعمیر: کامپوزیت‌‌ها در صورت آسیب قابل تعمیر هستند. ترک‌‌ها یا تراشه‌‌های کوچک را‌ می‌توان به راحتی توسط دندانپزشک رفع کرد.
  • زیست سازگار: کامپوزیت‌‌ها یک ماده زیست سازگار هستند که با بافت‌‌های دهان همخوانی دارند. بنابراین، خطر ایجاد واکنش‌‌های آلرژیک یا حساسیت بسیار کم خواهد بود.

این مزایا کامپوزیت دندان را به یک انتخاب محبوب تبدیل‌ می‌کند. با این حال، از آنجایی که هر بیمار و شرایط متفاوت است، مهم است که برای تعیین بهترین گزینه درمانی با دندانپزشک مشورت کنید.

معایب کامپوزیت دندان

‌همانند هر روش درمانی دیگر کامپوزیت دندان نیز با برخی معایب همراه است در ادامه مطلب « کامپوزیت بهتر است یا ایمپلنت دندان؟» به برخی معایب کامپوزیت دندان اشاره خواهیم کرد:

  • ثبات رنگ: ثبات رنگ ‌کامپوزیت دندان ممکن است به مرور زمان کاهش یابد، به خصوص در افرادی که نوشیدنی‌‌های رنگی مانند قهوه و چای مصرف‌ می‌کنند یا سیگار‌ می‌کشند. در این حالت ممکن است نیاز به بازسازی یا تعویض ‌کامپوزیت‌‌ها باشد.
  • دوام: عاداتی مانند استفاده بیش از حد از غذاهای سفت و ساینده یا فشردن دندان‌‌ها‌ می‌تواند باعث ترک خوردن یا شکستن ‌کامپوزیت شود.
  • مشکل در تطابق رنگ: در ادامه مطلب « کامپوزیت بهتر است یا ایمپلنت دندان؟» به این موضوع توجه کنین که کامپوزیت‌‌ها‌ به سختی می‌توانند با رنگ طبیعی دندان مطابقت داشته باشند. تجربه و مهارت دندانپزشک برای ایجاد بهترین تطابق رنگ مهم است. علاوه بر این، از آنجایی که رنگ طبیعی دندان ممکن است در طول زمان تغییر کند، ممکن است مشکلاتی در تطبیق رنگ ایجاد شود.
  • نیاز به نگهداری: ‌ در ادامه مطلب « کامپوزیت بهتر است یا ایمپلنت دندان؟» این نکته را به یاد داشته باشید که کامپوزیت‌‌ها نیاز به نگهداری منظم و صحیح دارند. به خصوص مسواک زدن، نخ دندان کشیدن و معاینات منظم دندانپزشک مهم است. در غیر این صورت ممکن است لکه، سایش یا تغییر رنگ روی ‌کامپوزیت‌‌ها ایجاد شود.
  • مشکل در تعمیر: اگرچه ‌کامپوزیت‌‌ها در صورت آسیب دیدن قابل تعمیر هستند، اما روند تعمیر‌ می‌تواند زیبایی و دوام ‌کامپوزیت اصلی را تحت تاثیر قرار دهد. تعمیرات ممکن است باعث عدم تطابق رنگ یا مشکلات دیگر شود.
  • هزینه: در مقایسه با سایر گزینه‌‌های ترمیمی، ‌کامپوزیت‌‌ها عموما مقرون به صرفه تر هستند. با این حال، ممکن است نسبت به روش‌‌های درمانی دیگر دوام کمتر و به نگهداری مکرر بیشتری نیاز داشته باشند، بنابراین ممکن است هزینه در دراز مدت افزایش یابد.

این معایب منعکس کننده برخی از مشکلات بالقوه کامپوزیت دندان است. با این حال با توجه به مزایا و معایب کامپوزیت دندان، با کمک دندانپزشک، تکنیک‌‌های صحیح استفاده و نگهداری منظم،‌ می‌توان بسیاری از این معایب را به حداقل رساند. همچنین انتخاب درمان باید بر اساس نیازهای فردی و شرایط بیمار تعیین شود.

ایمپلنت دندان چیست؟

ایمپلنت‌‌ها پیچ‌‌هایی از تیتانیوم هستند که در درمان دندان‌‌های از دست رفته استفاده‌‌ می‌شوند و در داخل استخوان فک قرار‌‌ می‌گیرند. روی این پیچ‌‌ها یک پروتز دندان قرار‌‌ می‌گیرد. مزیت درمان ایمپلنت نسبت به درمان‌‌های دیگر این است که دندان‌‌های مجاور آسیب نمی بینند. این بدان معنی است که دندان‌‌های مجاور نیازی به برش ندارند. ایمپلنت مانند یک ریشه عمل‌‌ می‌کند و شما‌‌ می‌توانید مانند یک دندان طبیعی غذا بخورید، صحبت کنید و بخندید.

ایمپلنت دندان شامل یک فرآیند جراحی است که ریشه‌های دندان را با پایه‌های فلزی و پیچ‌مانند جایگزین می‌کند و دندان‌های آسیب‌دیده یا از دست رفته را با دندان‌های مصنوعی که بسیار شبیه دندان‌های واقعی هستند جایگزین می‌کند. ایمپلنت دندان می‌تواند جایگزین مناسبی برای پروتزها یا بریج‌های نامناسب باشد؛ بنابراین بر روش‌هایی مانند بریج‌های سنتی ترجیح داده می‌شود.

ایمپلنت دندان در چه شرایطی انجام‌‌ می‌شود؟

ایمپلنت‌‌های دندانی اغلب برای جایگزینی یا حمایت از دندان‌‌های از دست رفته استفاده‌‌ می‌شوند. در ادامه مطلب « کامپوزیت بهتر است یا ایمپلنت دندان؟» به مواردی که امکان استفاده از روش ایمپلنت دندان وجود دارد اشاره خواهیم کرد:

  • از دست دادن یک دندان: اگر استخوان در ناحیه ای که ایمپلنت قرار‌‌ می‌گیرد کافی باشد،‌‌ می‌توان از ایمپلنت برای جایگزینی دندان از دست رفته و ساخت تاج روی ایمپلنت استفاده کرد.
  • از دست دادن دو دندان یا بیشتر: اگر بیش از یک دندان از دست رفته باشد،‌‌ می‌توان با استفاده از ایمپلنت، دندان مصنوعی ثابت یا متحرک ساخت. پروتزهای ثابت با پیچ کردن روی ایمپلنت‌‌ها ثابت‌‌ می‌شوند و راحت تر و مفیدتر از پروتزهای متحرک هستند.
  • عیوب فک و صورت: در ادامه مطلب « کامپوزیت بهتر است یا ایمپلنت دندان؟» باید به این موضوع اشاره کنیم که در درمان عیوب فک و ناحیه صورت با استفاده از ایمپلنت‌‌، می‌توان به ظاهری زیبا دست یافت.
  • مشکل ذوب شدن استخوان فک: از دست دادن دندان‌‌ها‌‌ می‌تواند به مرور زمان باعث ذوب شدن استخوان فک شود. اگر استخوان فک ذوب شده باشد، ممکن است قبل از درمان ایمپلنت نیاز به پیوند استخوان باشد.
  • بیمارانی که پروتز متحرک را ترجیح نمی دهند: در ادامه مطلب « کامپوزیت بهتر است یا ایمپلنت دندان؟» این موضوع را در نظر داشته باشید که ایمپلنت یک گزینه ایده آل برای بیمارانی است که پروتز متحرک را ترجیح نمی دهند. ایمپلنت دندان راحت تر و مفیدتر از پروتزهای متحرک است.

برای مشاوره با بهترین متخصص ایمپلنت در تهران کلیک کنید.

مزایای ایمپلنت دندان

‌‌ایمپلنت دندان یک گزینه درمانی موثر برای جایگزینی دندان‌‌‌های از دست رفته یا خراب هستند. ایمپلنت‌‌‌ها با قرار دادن یک ساختار پیچی شکل تیتانیومی در استخوان فک و قرار دادن یک دندان مصنوعی روی آن ایجاد‌‌‌ می‌شوند. در ادامه مطلب « کامپوزیت بهتر است یا ایمپلنت دندان؟» مزایا ایمپلنت دندان را معرفی خواهیم کرد:

  • ظاهر و عملکرد طبیعی: ‌‌ایمپلنت دندان با جایگزینی دندان‌‌‌های از دست رفته ظاهر و عملکرد طبیعی را ارائه‌‌‌ می‌دهند. دندان‌‌‌های پروتز به دلیل چسباندن محکم به ایمپلنت‌‌‌ها محکم‌‌‌ می‌شوند. این به شما این امکان را‌‌‌ می‌دهد که با اعتماد به نفس لبخند بزنید، صحبت کنید و غذا بخورید.
  • طول عمر: ‌‌ایمپلنت دندان در صورت قرارگیری صحیح راه حلی طولانی مدت ایت. ایمپلنت‌‌‌ها با استخوان فک ادغام‌‌‌ می‌شوند و روند بهبودی را با استخوان طی‌‌‌ می‌کنند. این فرآیند تضمین‌‌‌ می‌کند که ایمپلنت پایدار و بادوام شود. با رعایت بهداشت دهان و دندان و مراقبت منظم از دندان، ایمپلنت‌‌‌ها اغلب‌‌‌ می‌توانند تا آخر عمر باقی بمانند.
  • محافظت از دندان‌‌‌های مجاور: در ادامه مطلب « کامپوزیت بهتر است یا ایمپلنت دندان؟» باید به این نکته اشاره کرد که در صورت از دست دادن دندان، ممکن است دندان‌‌‌های همسایه جابجا یا خراب شوند. در کاربردهای بریج سنتی، بار بر روی دندان‌‌‌های مجاور قرار‌‌‌ می‌گیرد. با این حال، ‌‌ایمپلنت دندان اجازه‌‌‌ می‌دهد تا دندان از دست رفته بدون آسیب رساندن به دندان‌‌‌های مجاور جایگزین شود. به این ترتیب‌‌‌ می‌توان ساختار طبیعی دندان را حفظ کرد و ثبات دندان‌‌‌های سالم را حفظ کرد.
  • حفظ استخوان فک: در روش‌‌‌های دیگری که برای جایگزینی دندان‌‌‌های از دست رفته استفاده‌‌‌ می‌شود، ممکن است استخوان فک به مرور زمان شروع به ذوب شدن کند. از آنجایی که ‌‌ایمپلنت دندان مستقیماً در استخوان فک ادغام‌‌‌ می‌شوند، به سالم ماندن استخوان و جلوگیری از ریزش آن کمک‌‌‌ می‌کنند. این به حفظ حجم استخوان فک و حفظ ساختار طبیعی صورت کمک‌‌‌ می‌کند.
  • راحتی و سهولت در صحبت کردن: در ادامه مطلب « کامپوزیت بهتر است یا ایمپلنت دندان؟» باید این موضوع را در نظر داشته باشید که ‌‌ایمپلنت دندان، فیت شدن دندان‌‌‌های مصنوعی را تضمین می کند. این باعث راحتی و مکالمه بهتر‌‌‌ می‌شود. برخلاف سایر پروتزهای سنتی، مشکلاتی مانند لیز خوردن یا تکان خوردن پروتزهای متکی به ایمپلنت بسیار کم است.
  • بهبود رژیم غذایی: ممکن است خوردن برخی غذاها به دلیل از دست دادن دندان مشکل باشد. ‌‌ایمپلنت دندان با خیال راحت عملکرد جویدن و جویدن را بازیابی‌‌‌ می‌کنند. این به فرد اجازه‌‌‌ می‌دهد تا انواع غذاها را به راحتی مصرف کند، تنوع غذایی را افزایش‌‌‌ می‌دهد و‌‌‌ می‌تواند اثرات مثبتی بر سلامت عمومی داشته باشد.
  • افزایش اعتماد به نفس: در ادامه مطلب « کامپوزیت بهتر است یا ایمپلنت دندان؟» به موضوع اعتماد به نفس اشاره کرده ایم. از دست دادن دندان‌‌‌ها‌‌‌ می‌تواند باعث از دست دادن اعتماد به نفس در بسیاری از افراد شود. ‌‌ایمپلنت دندان جایگزین دندان‌‌‌های از دست رفته شده و اعتماد به نفس فرد را افزایش‌‌‌ می‌دهند. داشتن ظاهری بهتر‌‌‌ می‌تواند باعث شود در روابط اجتماعی و زندگی حرفه ای احساس راحتی بیشتری داشته باشید.

این مزایا تنها برخی از دلایلی است که باعث شده ‌‌ایمپلنت دندان به یک گزینه درمانی محبوب تبدیل شود. با این حال، ایمپلنت دندان ممکن است برای هر بیمار مناسب نباشد. برای تعیین اینکه آیا کاندیدای ایده آل هستید یا خیر، مهم است که با دندانپزشک مشورت کنید. دندانپزشک وضعیت شما را ارزیابی‌‌‌ می‌کند و مناسب ترین گزینه‌‌‌های درمانی را برای شما توصیه‌‌‌ می‌کند.

کامپوزیت بهتر است یا ایمپلنت دندان

معایب ایمپلنت دندان

اگرچه ‌‌‌ایمپلنت دندان مزایای زیادی دارند، اما معایبی نیز دارند. در ادامه مطلب « کامپوزیت بهتر است یا ایمپلنت دندان؟» برخی از معایب ‌‌‌ایمپلنت دندان را معرفی می کنیم:

  • نیاز به جراحی: ‌‌‌ایمپلنت دندان با جراحی در استخوان فک قرار می گیرد. اگرچه این روشی است که تحت بی حسی موضعی انجام می شود، اما ممکن است به عنوان یک عیب دیده شود که نیاز به مداخله جراحی دارد. روش های جراحی همیشه با خطراتی همراه بوده و ممکن است در طول فرآیند کاشت ایمپلنت عوارضی ایجاد شود.
  • روند بهبود طولانی: در ادامه مطلب « کامپوزیت بهتر است یا ایمپلنت دندان؟» باید به این موضوع تاکید کرد که روند بهبود ایمپلنت دندان معمولا طولانی است. ممکن است چندین ماه طول بکشد تا ایمپلنت با استخوان فک جوش بخورد و بهبود یابد. در این دوره، ممکن است نیاز به استفاده از پروتز موقت داشته باشید و ممکن است مجبور شوید تا زمانی که ایمپلنت دندانی برای استفاده کامل آماده شود، صبر کنید.
  • ممکن است پرهزینه باشد: ‌‌‌ایمپلنت دندان معمولاً گران تر از سایر گزینه های درمانی دندان هستند. وقتی عواملی مانند هزینه مواد ایمپلنت، هزینه جراحی و هزینه پروتز دندان در نظر گرفته شود، هزینه کل می تواند بسیار بالا باشد.
  • خطرات و عوارض: در ادامه مطلب « کامپوزیت بهتر است یا ایمپلنت دندان؟» باید به این نکته اشاره کرد که مانند هر عمل جراحی، برخی از خطرات و عوارض در ایمپلنت دندان وجود دارد. مشکلاتی مانند عفونت، رد ایمپلنت، آسیب به استخوان فک، آسیب عصبی و شکست ایمپلنت ممکن است رخ دهد. با این حال، چنین عوارضی به طور کلی نادر هستند و با تجربه و تخصص یک دندانپزشک خوب مانند دندانپزشکان مرکز تخصصی دندانپزشکی آمیتیس می توان آنها را به حداقل رساند.
  • ناسازگاری ایمپلنت دندانی: ساختار فک و تراکم استخوان هر فرد متفاوت است. در برخی موارد، استخوان فک ممکن است تراکم یا ضخامت کافی نداشته باشد و احتمال شکست ایمپلنت را افزایش دهد. علاوه بر این، برخی از شرایط سلامتی (به عنوان مثال، دیابت) یا عاداتی مانند سیگار کشیدن می تواند بر روند بهبود ایمپلنت تأثیر منفی بگذارد.
  • ضرورت کشیدن دندان: در ادامه مطلب « کامپوزیت بهتر است یا ایمپلنت دندان؟» باید این مسئله را در نظر داشته باشید که قبل از گذاشتن ایمپلنت دندان ممکن است نیاز به کشیدن دندان های موجود باشد. این به معنای برداشتن دندان های سالم بوده و ممکن است برای برخی افراد نامطلوب باشد.

مشورت با دندانپزشک در مورد ایمپلنت دندان برای تعیین گزینه درمانی مناسب برای شما و بحث در مورد خطرات و مزایای بالقوه بسیار مهم است. از آنجایی که وضعیت هر فردی متفاوت است، دندانپزشک بهترین توصیه را به شما خواهد داد.

کامپوزیت بهتر است یا ایمپلنت دندان؟

کامپوزیت بهتر است یا ایمپلنت دندان؟ پاسخ به این سوال کمی دشوار است و بستگی به شرایط سلامتی شما دارد. کامپوزیت و ایمپلنت دندان، دو راه حل مختلف درمانی برای بازسازی دندان هستند و هر کدام دارای ویژگی‌ها و مزایا خاصی هستند. بنابراین، تصمیم نهایی بین کامپوزیت و ایمپلنت دندان باید با مشورت با دندان‌پزشک شما در مرکز تخصصی دندان پزشکی آمیتیس و براساس وضعیت دندان‌های شما، اهداف درمانی و ترجیحات شما گرفته شود. برای انتخاب مرکز تخصصی ایمپلنت دندان در تهران می توانید مقاله آن را بخوانید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *