آیا می توان دندان روکش شده را کامپوزیت کرد؟

شاید این سوال برای شما هم مطرح شود که در صورت داشتن روکش دندانی، من هم می توانم از کامپوزیت استفاده کنم؟گاهی افراد جهت درمان و زیبا تر شدن دندان های خود با مراجعه به دندانپزشک از روکش  های دندانی استفاده می کنند. مثلا ممکن است فرد به علت پوسیدگی شدید و اسیب به دندان، مجبور به عصب کشی شود. وقتی دندان به عصب می رسد، درد به قدری شدید است که چاره ای جز روت کانال و عصب کشی نیست.

اما در اثر عصب کشی، پس از گذشت مدتی، رنگ دندان تغییر کرده و در نتیجه تیره می شود. این مساله به لحاظ زیبایی در دندان های عقبی مشکل خاصی ایجاد نمی کند، ولی در دندان های جلویی موقع صحبت کردن یا خندیدن یا حتی غذا خوردن، ممکن است جلب توجه کند و در نتیجه برخی افراد تمایل دارند تا  رنگ دندان آن ها سفید جلوه کند.

شاید از خود بپرسید خوب چگونه می توانم بعد از عصب کشی دندان، مطمئن باشم که رنگ دندان هایم سفید می ماند.

روش هایی جهت اصلاح رنگ تیرگی دندان وجود دارد.

یکی از مواردی که در دندانپزشکی مورد استفاده قرار می گیرد ونیر کامپوزیت است، البته تیرگی دندان از پشت کامپوزیت دیده می شود. استفاده از کامپوزیت ونیر روش مرسومی است اما جهت رفع این مساله باید از روش های مکمل نیز استفاده کرد. یکی از این روش ها بهره گیری از بلیچینگ داخلی  و استفاده از ماده اوپاکر در زیر لایه کامپوزیت است.

اما گاهی هم پیش می اید که پس از عصب کشی یا برخی از اقدامات درمانی در دندانپزشکی، دندان های فرد روکش می شوند. در صورتی که دندان روکش باشد، بهتر است از روش کامپوزیت دندان استفاده نکنیم.

روکش هایی که پس از عصب کشی استفاده نی شوند چون باعث می شوند دندان سفید جلوه کند جز طرح لبخند هستند. پس اگر قصد سفید کردن دندان خود را پس از عصب کشی داشتید، با بهترین دندانپزشک مشورت کنید که برای شما بهتر است از روکش استفاده شود یا کامپوزیت. اگر با اگاهی بیشتری تصمیم بگیرید، در اینده حس بهتری خواهید داشت.

مثلا اگر از روکش بر روی دندان شما استفاده شود، در آینده می توانید از لمینت دندان استفاده کنید. چون کاربردهای لمینت دندان به نحوی است که با جنس روکش هماهنگی دارد.

لمینت دندان در مقایسه با کامپوزیت ونیر برای کسانی که از تعداد زیادی دندان ایمپلنت و همچنین روکش دندانی برخوردار هستند مناسب تر است.

 

روکش دندانی چیست؟

روکش دندان یکی از رایج ترین روش های درمانی دندان ها است. روکش دندان از آن جا که کاملا تاج دندان واقعی رو می پوشاند قابل دیدن نیست.

وقتی دندان به شدت آسیب میبیند مثلا به دلیل پوسیدگی زیاد و از بین رفتن بخش زیادی از دندان، استفاده از روکش دندانی رایج است. چرا که باعث می شود تا جهت جلوگیری از شکستن باقیمانده دندان، سلامت دندان حفظ شود.

استفاده از روکش ها جز در درمان دندان ها، جهت زیبا تر کردن دندان ها نیز کاربرد دارد. البته بیشتر از روکش دندانی زمانی استفاده می شود که دندان عصب کشی شده باشد. گذاشتن روکش بر روی دندان هیچ دردی ندارد فقط اگر می خواهید در اینده از کامپوزیت دندان استفاده کنید، روکش دندانی گزینه مناسبی نیست چون جنسشان با هم یکی نیست و استفاده همزمان این دو با هم توصیه نمی شود.

انواع مختلف روکش مثل روکش تمام رزینی، روکش تمام سرامیکی، روکش استیل ضد رنگ، روکش سرامیک متصل به فلز و روکش تمام فلزی است. از بین روکش های نام برده روکش تمام رزینی و روکش تمام سرامیکی رنگ مناسب تری دارند و اگر به دنبال زیبایی ظاهری دندان های خود هستید گزینه بهتری برای شما خواهند بود.

آیا می توان دندان روکش شده را کامپوزیت کرد؟

چه زمانی باید دندان را روکش کنیم؟

اگر جز افرادی هستید که به کامپوزیت دندان تمایل دارید، این بخش مقاله امروز ما در دندانپزشکی آمیتیس مناسب شما است. شاید این سوال برای شما هم مطرح شود که چه ارتباطی بین کامپوزیت دندان و روکش دندان وجود دارد؟

ضعیف شدن یا از دست دادن نسوجی تاج دندان مهم ترین دلیلی است که دندانپزشک از روکش دندانی جهت حفظ دندان ها استفاده می کند. شکستگی در تاج دندان، پوسیدگی شدید و عصب کشی دندان، سایش بیش از حد سطوح دندانی از عواملی هستند که می توان از روکش دندان استفاده کرد. وقتی نصف دندان از بین می رود دندان دیگر استحکام قبلی خود را ندارد و با کوچک ترین ضربه می تواند کاملا از بین رود. پس نیاز است برای نجات بقیه دندان از روکش دندانی استفاده شود.

مراقب از دندان ها و رعایت بهداشت آن ها و همچنین مراجعات شش ماه به مطب دندانپزشکی جهت انجام معاینات قدم مهمی در حفظ سلامت دهان و دندان است.

اگر دیر به دندانپزشکی مراجعه کنیم با گسترس میزان پوسیدگی، نسوج تاجی دندان، عروق و اعصاب پالپ دندانی نیز در معرض آسیب بیشتر قرار می گیرند.

از طرفی انجام کامپوزیت دندان با روکش دندانی همسانی ندارد و در صورت روکش دندان نمی توان از کامپوزیت دندان استفاده کرد.

 

تفاوت روکش با کامپوزیت

دندان های روکش شده را نمی توان کامپوزیت کرد. اما چه تفاوتی بین روکش و کامپوزیت دندان وجود دارد؟

روکش دندان و کامپوزیت دندان هر دو از روش  های مرسوم در دندانپزشکی هستند. این دو روش در ترمیم و تقویت و بهبود دندان های جلویی از اهمیت زیادی برخوردار هستند.

اما بین این دو روش تفاوت وجود دارد و باید بگوییم که کامپوزیت بخشی از دندان را می پوشاند و برای رفع نواقص جزئی دندان مناسب   است. در حالی که روکش همه دندان را پوشانده و در کنار جنبه زیبایی، کاربرد درمانی نیز دارد.

در وهله اول بهتر است تا با بهترین دندانپزشک مشورت کنید تا دندان های شما دقیقا انجام شود. انتخاب بین روکش دندان و کامپوزیت دندان، به عوامل مختلفی مثل هزینه، زمان، جنبه درمانی یا زیبایی و دوام و استحکام هر کدام از این دو روش بستگی دارد.

برای مثال و همان طور که گفتیم، دندان روکش شده را نمی توان کامپوزیت کرد و توجه به این نکته در انتخاب شما و طی کردن مراحل درمانی بسیار مهم است.

انتخاب بین روکش و کامپوزیت را به بهترین و با تجربه ترین دندانپزشک بسپارید تا با آرامش دندان هایی سالم تر، سفید تر و زیبا تر داشته باشید.

تفاوت بین روکش و کامپوزیت به همین جا خلاصه نمی شود. جالب است بدانیم که از لحاظ ظاهری هر دوی این روش شبیه به ساختار دندان های طبیعی ما هستند. این دو از لحاظ ظاهری بسیار شبیه یکدیگر هستند ولی از لحاط کاربردی با هم تفاوت دارند. روکش بیشتر جنبه درمانی داشته ولی کامپوزیت دندان دائمی یا کامپوزیت دندان متحرک بیشتر کاربرد زیبایی برای فرد دارد.

انجام روکش دندانی زمانی که بخش بیشتر دندان از بین رفته باشد، اقدامی درمانی و ضروری است ولی کامپوزیت دندان امری انتخابی و سلیقه ای است و افراد صرفا برای زیبا تر کردن و سفید تر کردن دندان های خود از آن استفاده می کنند.

البته امروز کامپوزیت جهت پر کردن دندان پوسیده نیز استفاده می شود و چون رنگ آن سفید است باعث زیبا تر شدن دندان ها نیز می شود.

هزینه کامپوزیت و روکش

هزینه روکش دندان در مقایسه با ونیر کامپوزیت، دو برابر است. از لحاظ ماندگاری نیز استحکام بیشتری دارد و در برابر تغییر رنگ و نیز تغییرات محیطی، مقاومت بیشتری از خود نشان می دهد. برای انتخاب درست بین کامپوزیت و روکش دندان مراجعه به بهترین مطب دندانپزشکی و مشاوره گرفتن است. سلامتی دندان ها در کنار زیبایی آن ها از اهمیت بالایی برخوردار است.

از لحاظ رعایت نکات بهداشتی نیز هم کامپوزیت دندان و هم روکش های دندانی به مراقبت نیاز دارند. پس در صورت انتخاب هر کدام از این روش ها حتما به توصیه های دندانپزشک خود توجه کنید و لطفا یادتان باشد همان طور که توجه به بهداشت دندان های طبیعی مهم است، پس از انجام روش های درمانی یا زیبایی دندان ها نیز باید مراقب سلامت دندان های خود باشید.

 

آیا نحوه مراقبت از دندان روکش شده با کامپوزیت دندان متفاوت است؟

درست است که کاربرد روکش دندان با کامپوزیت فرق دارد ولی مراقبت از روکش دندانی و کامپوزیت دندان تفاوت چندانی با هم ندارند. در ادامه لطفا با مرکز امیتیس همراه باشد تا به بررسی نحوه مراقبت هر دوی این روش ها بپردازیم:

حتما از مسواک مناسب جهت شست و شوی دندان خود استفاده کنید. سعی کنید برس مسواک شما زیاد سفت نباشد.

نخ دندان کشیدن هم توصیه می شود. در زمینه نوع نخ دندان که با ساختار دندان شما هماهنگی بیش تری داشته باشد، حتما با دندان پزشک خود مشورت کنید.

مراقب رژیم غذایی خود بیش از پیش باشید. لطفا از میل کردن و خصوصا گاز گرفتن غذاهای سفت اکیدا خودداری نمایید.

جهت درمان دندان قروچه، رفلاکس معده و مشکلاتی که باعث سایش دندان ها می شود، حتما به پزشک متخصص مراجعه نمایید.

 

تفاوت و فرق کامپوزیت و روکش دندان

کامپوزیت بهتر است یا روکش؟ در ادامه قصد داریم تا به معرفی بیشتر هر کدام از این دو روش بپرداریم.

روکش دندان:

حتما شما نیز تا به حال اسم روکش دندان را شنیده اید یا برایتان پیش آمده که دندانپزشک بخواهد دندان شما را روکش کند. روکش ها یا تاج های دندانی با ساختار دندان طبیعی هماهنگی زیادی داشته و در لابراتور ساخته می شوند. روکش های دندانی جز پروتزهای دندانی هستند که جهت جبران بخشی از دندان که به علت عصب کشی یا پوسیدگی بیش از حد دندان از بین رفته است، مورد استفاده قرار می گیرند.

استحکام روکش ها بسیار بالا است و از آن جا که جهت جبران بخشی از دندان از دست رفته، مورد استفاده قرار می گیرند، طوری ساخته شده اند که موثع میل کردن غذا فرد احساس راحتی داشته باشد و با مشکلی مواجه نشود.

استفاده از روکش دندان باعث می شود تا از ریشه دندان و همچنین باقیمانده دندان، محافظت شود و دندان آسیب بیشتری نبیند.

کامپوزیت دندان:

مواد تشکیل دهنده کامپوزیت دندان در مقایسه با روکش از مقاومت کمتری برخوردار است. اما کامپوزیت متحرک دندان سرامیکی و نیر کامپوزیت دائمی از رایج ترین روش های زیبایی دندان ها هستند که امروزه توانسته اند طرفداران زیادی به دست آورند.

اگر به دنبال روشی غیرتهاجمی و بدون درد هستید این روش می تواند برای زیبا و سفید کردن دندان های شما مناسب باشد. البته جهت انتخاب دقیق تر بهتر است تا ابتدا دندان های شما نزد دندانپزشکی با تجربه معاینه شوند.

آیا می توان دندان روکش شده را کامپوزیت کرد؟

مزایای کامپوزیت نسبت به روکش

مزایای کامپوزیت در مقایسه با روکش چیست؟ این سوال از رایج ترین سوالاتی است که مراجعین عزیز ما هنگام مراجعه به مرکز تخصصی دندانپزشکی آمیتیس مطرح می کنند.

شاید دلیل این پرسش این باشد که امروزه افراد بیشتری تمایل دارند تا از روش های زیبایی جهت سفید و زیبا تر کردن دندان های خود استفاده کنند. اما پیشنهاد همیشگی ما این است که در انتخاب روش های زیبایی و ترمیمی دندان ها، حتما به نظر دندانپزشک اعتماد کنید و با انتخاب متخصص ترین دندانپزشک، بهترین نتیجه را کسب کنید.

  1. قیمت مناسب تر

هزینه کامپوزیت نسبت به روکش کم تر است. این موضوع می تواند دلایلی داشته باشد که یکی از آن ها استحکام بیش تر روکش های دندانی است.

  1. کوتاه تر بودن طول دوره درمان

برای نصب روکش ها بر روی دندان نیاز است تا زمان بیش تری صرف کنید تا روکش بر روی دندان های شما قرار گیرد. کامپوزیت ها چه برای زیبا تر کردن دندان ها مورد استفاده قرار گیرند و چه جهت پر کردن دندان باشند، کافی است تا تنها یک جلسه به مطب دندانپزشکی مراجعه کنید. اما جهت انجام روکش دندان ها اگر به منظور درمان و پس از عصب کشی باشد، نیاز است تا ابتدا در یک جلسه از دندان قالب گیری شود  و پس از آماده شدن روکش در آزمایشگاه، نیاز است که مجددا به مطب دندانپزشکی مراجعه شود.                              یادمان باشد که دندان روکش شده را هم نمی توان کامپوزیت کرد. انتخاب بین این دو باید پلی باشد بین حفظ سلامت دندان ها و زیبایی آن ها؛ پس حتما در انتخاب دندانپزشکی با تجربه و دلسوز کوشا باشید.

  1. کم تهاجمی تر بودن

کامپوزیت روشی بدون خطر و تهاجمی است. در این روش نیازی به تراشیدن دندان ها نیست و در صورت استفاده از این روش برای زیبا تر و سفید تر کردن دندان ها، بدون تغییری در ساختار مینای دندان می تواند مراحل ترمیم دندان را سپری نمود.

  1. امکان ترمیم مجدد

در صورت آسیب به روکش می بایست مجددا آن ها را تعویض کرد. ولی اگر کامپوزیت دچار آسیب مثل لب پر شدن، ترک، تغییر رنگ شود می توان آن ها را ترمیم کرد. البته مقاومت روکش نسبت به کامپوزیت بیش تر است.

آیا می توان از روکش و کامپوزیت در کنار هم استفاده کرد؟

اگر یکی از دندان های شما یا برخی از آن ها به دلیل عصب کشی، روکش شده باشد، می توان از کامپوزیت برای سایر دندان ها استفاده کرد. اما استفاده همزمان این دو روش بر روی یک دندان ممکن نیست. اما برای این که بین دندان های شما یکسانی و هارمونی از لحاظ رنگ وجود داشته باشد، لازم است که رنگ کامپوزیت و روکش بسیار نزدیک هم باشد.

 

سخن نهایی

همان طور که اشاره کردیم، دندان روکش شده را نمی توان کامپوزیت کرد. برای انتخاب بین این دو روش حتما به بهترین دندانپزشک مراجعه کنید. کامپوزیت روشی ارزان تر، غیر تهاجمی و بدون درد جهت زیباتر کردن ددان ها است. روکش های دندانی نیز که از مقاومت بیشتری برخوردار هستند جهت درمان دندان ها و حفظ باقیمانده دندان پس از عصب کشی مورد استفاده قرار می گیرند. جهت کسب اطلاعات بیشتر راجع به روکش دندان و کامپوزیت دندان و انجام کامپوزیت دندان در پاسداران می توانید با مرکز تخصصی دندانپزشکی آمیتیس در پاسداران در ارتباط باشید.

 

سوالات رایج

  1. آیا روکش کردن دندان کامپوزیت شده ممکن است؟

در پاسخ به شما عزیزان باید بگوییم، خیر. امکان نصب کامپوزیت بر روی روکش وجود ندارد و دلیل این موضوع هم این است که نمی توان با هیچ چسبی، کامپوزیت و روکش را محکم به هم پیوند داد. در صورتی هم که دندانپزشک این کار را انجام دهد، خیلی زود کامپوزیت از روی روکش جدا می شود و توانایی ماندگاری بلند مدت این دو در کنار هم وجود ندارد.

  1. روکش چه مزیت هایی در مقایسه با کامپوزیت دارد؟

روکش از ماندگاری و طول عمر بیش تری برخوردار است و از آن جا که به عنوان روشی درمانی، مرسوم است طوری ساخته شده است که در برابر تغییر رنگ و نیز تغییرات محیطی، مقاومت بیشتری نسبت به کامپوزیت دارد. اگر به درستی از روکش ها مراقب شود و طبق توصیه های دندانپزشک، بهداشت به طور کامل رعایت شود تا چندین سال می توانند عمر کنند.

  1. چه تفاوتی بین قیمت کامپوزیت و روکش وجود دارد؟

از آن جا که روکش از مقاومت بیش تری برخوردار است، در نتیجه از لحاظ قیمتی نیز از کامپوزیت گران تر است.

نویسنده : مهسا سلیمی

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *